Paneigtas mitas, kad metus rūkyti jaučiama daugiau streso

Tie, kurie nesiryžta mesti rūkyti, nes bijo didesnio streso, turėtų nusiraminti. Paskutiniais duomenimis metę rūkyti su stresu kovoja taip pat šauniai kaip nerūkantys.

Viskonsino universiteto mokslininkai stebėjo psichologinį metimo rūkyti faktorių ir nustatė, kad dauguma rūkančių bijo, jog atsisakę cigarečių jie pakenks savo gyvenimo kokybei, rašo „Daily Mail“.

Rūkoriai nerimauja, kad be tabako jiems nepavyks susidoroti su stresu, mažiau džiaugsis gyvenimu.

Nors apie sveikatos pagerėjimą po žalingo įpročio atsikratymo yra atlikta daugybė tyrimų, kol kas buvo mažai tirta apie psichologinius gerovės aspektus.

Megan Piper vadovaujama komanda atliko tyrimą, į kurį buvo įtraukta daugiau nei 1500 rūkorių. Eksperimento dalyvių buvo paprašyta pabandyti mesti rūkyti.

Tyrinėtojai pastebėjo, kad „sunkūs“ rūkoriai, atsikratę šio įpročio, matė tik gerus gyvenimo kokybės pasikeitimus.Palyginus su tais tyrimo dalyviais, kurie ir toliau rūkė, atsikratę įpročio jautėsi emociškai geriau bei teigė matantys mažiau priežasčių jausti stresą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

patyrusi

patyrusi portretas
Kuo daugiau rukai,tuo daugiau stresuoji.Kuo daugiau stresuoji,tuo daugiau rukai.Tai buvo uzburtas ratas.Nberukau-nebestresuoju.Jau 8 metai kvepuoju pilna krutine ir negaliu atsidziaug!!!Pabandykit ir nenusivilsit.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių