Nuo pandeminio gripo pradedami skiepyti visi norintys

Medikams ir rizikos grupei priklausantiems asmenims vangiai skiepijantis nuo pandeminio gripo, Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) nutarė, vakcinuoti visus to norinčiuosius.

Nemokamas visų norinčių Lietuvos gyventojų skiepijimas nuo pandeminio gripo A(H1N1)v viruso bus pradėtas šią savaitę, pirmadienį pranešė SAM.

Kiekvienas, nusprendęs pasiskiepyti nuo pandeminio gripo, turėtų kreiptis į asmens sveikatos priežiūros įstaigą, kurioje yra prisirašęs. Šeimos gydytojas paskirs skiepą ir suteiks visą informaciją apie skiepijimo tvarką.

Iki praėjusios savaitės pabaigos, preliminariais duomenimis, nuo pandeminio gripo Lietuvoje pasiskiepijo apie 1100 žmonių.

Iš viso Lietuva už 1 mln. litų iš Nyderlandų vyriausybės yra įsigijusi 27 tūkst. dozių vakcinos.

Įsigijus vakcinos, pirmiausia nutarta skiepyti prioritetines gyventojų grupes: medikus ir asmenis, sergančius lėtinėmis ligomis.

Daugiausiai gyventojų nuo vakcinavimo pradžios paskiepyti Kauno, mažiausiai - Telšių apskrityje, kur vakcina pasinaudojo 8 žmonės. Sveikatos priežiūros specialistai teigia kol kas negalintys pasakyti, kiek iš pasiskiepijusių yra medikų, o kiek - gyventojų.

Užkrečiamųjų ligų ir AIDS centro duomenimis, Lietuvoje sergančiųjų gripu ir užkrečiamosiomis ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų sukeltomis ligomis skaičius lieka stabilus.


Šiame straipsnyje: skiepaigripas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių