„Nedelsk“ kviečia moteris pasirūpinti savo sveikata

Visą gegužės mėnesį visoje Lietuvoje vyksiančios akcijos „Moters sveikatos mėnuo“ metu moterys ir jų artimiausios aplinkos žmonės bus skatinami skirti daugiau dėmesio moterų sveikatai, domėtis krūties vėžio ligų prevencija bei sveika gyvensena.

"Solidarizuokimės visi, ragindami mylimiausias savo moteris - mamas, močiutes, žmonas ir seseris pasirūpinti savo sveikata, nes labiausiai motyvuoja šeimos rūpestis ir artimiausios bendruomenės palaikymas", - teigia projekto "Nedelsk" vadovė Loreta Majauskienė. Ji tikisi, kad akcija paskatins moteris labiau pasirūpinti savimi, savo sveikata. "Visą mėnesį aktyviai konsultuosime moteris krūtų sveikatos klausimais, kviesime medikus rengti onkologinio švietimo paskaitėles mokyklose".

L. Majauskienė pastebi, jog dėl intensyvaus gyvenimo būdo moterys nebeturi laiko ir noro pasirūpinti savimi. "Toks moters įvaizdis tampa norma ir jaunajai kartai, todėl akcijos metu kviesime mokytojus atkreipti moksleivių dėmesį į savo sveiką, darnaus gyvenimo būdo svarbą ir paskatinti būti pavyzdžiu savo mamoms. Moksleiviams gegužę bus sudarytos sąlygos susipažinti su sveikatinimu ir savanoryste pačiu patraukliausiu būdu - dalyvaujant ir prisidedant prie akcijos", - sako projekto "Nedelsk" vadovė.

Krūties vėžys yra labiausiai paplitusi vėžio forma pasaulyje ir mūsų šalyje: šiuo metu Lietuvoje gyvena beveik 5-6 tūkst. moterų, net neįtariančių, jog serga šia liga. Krūties vėžys yra pagrindinė 35-59 metų amžiaus moterų mirtingumo priežastis. Per metus jis diagnozuojamas daugiau kaip 330 tūkst. ES moterų, 90 tūkst. kasmet nuo jo miršta. Laiku diagnozavus ligą ir pradėjus gydymą, mirtingumą galima sumažinti iki 35 proc.

Sveikatinimo projektas "Nedelsk" vykdo krūties vėžio prevenciją jau aštuntus metus: visoje Lietuvoje rengia krūtų savityros praktinius mokymus, organizuoja viešas paskaitas apie krūties vėžį, propaguoja darnaus gyvenimo būdą. Nuo projekto veiklos pradžios projekto organizuojamų patikrų metu buvo patikrinta 60 300 moterų, iš jų apie 600 rasta krūties vėžio įtarimo atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių