Moterys atrado naują vyrų viliojimo būdą

Britų mokslininkai atlikę tyrimą išsiaiškino, kad moterys atrado naują ir efektyvų vyrų viliojimo būdą. 

Nors ir sakoma, kad moterys myli ausimis, o vyrai – akimis, tačiau per tyrimą paaiškėjo, kad moters balsas veikia vyrus taip pat stipriai, kaip ir dailiosios lyties užpakaliukas ar krūtys, rašo Metro.co.uk. 

Prislopintas balsas – tai signalas atkreipti potencialaus partnerio dėmesį

Portale rašoma, kad moterys, be patrauklios išvaizdos, mokėjimo flirtuoti ir šaudyti akutėmis, atrado naują ginklą – skirtingas kalbos intonacijas. Tyrimui vadovavo Anglijos Redingo miesto koledžo psichologijos profesorė Susan Hjuz.

Tyrėjai paprašė 48 savanorių, surinktų iš šios mokymo įstaigos studentų tarpo, įrašyti savo videožinutę, skirtą priešingos lyties atstovui. Po to eksperimento dalyviams buvo parodytos tų žmonių vaizdajuostės, kurie turėjo gauti videožinutę. Tyrimo autoriai peržiūrėję visų vaizdajuostes padarė išvadą, kad abiejų lyčių atstovams kalbėti pažemintu balsu, tai - signalas atkreipti potencialaus partnerio dėmesį. Vaikinai ir merginos tarpais kalbėjo prislopintu balsu, vos ne pašnibždomis, kai norėjo išreikšti savo seksualinį susijaudinimą ar geismą.

Žemas balsas nėra švelnus, bet seksualus

Tačiau tyrėjai išsiaiškino, kad eksperimento dalyviai nesąmoningai tarė žodžius tyliai, labiau prislopindami ir santūriai, kai partneris jiems pasirodė simpatiškas. Psichologijos profesorė pažymėjo, kad kai merginos kalbėjo kažkiek prikimusiu ar net gergždžiančiu balsu labiau sukluso vaikinai. 

O tai prieštarauja bendrai nuostatai apie moters balso tembrą, kuris turi būti švelnus, melodingas ir skambus.  Nors žemas balsas  ir nėra švelnus, užtat labiau seksualus. O vyrai labai greitai reaguoja į panašius signalus. Skirtingai nuo pasitikinčios, garsios kalbos, žemas balso tembras aiškiai išduoda, kad jo savininkas neabejingas priešingai lyčiai.


Šiame straipsnyje: moterysviliojimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių