Mokslininkai atkūrė baisiojo paukščių gripo virusą

Laboratorijoje mokslininkams pavyko sukurti paukščių gripo virusą, kuris lengvai gali persiduoti iš žmogaus į žmogų.

Olandų sukurtas virusas gavo „Armagedono viruso“ pravardę. Mokslininkai teigia, kad tai „tikriausiai vienas iš pavojingiausių virusų, kokius tik galima atkurti“, rašo „Daily Mail“.

Mokslininkai bandė ištirti, kas privertė paukščių gripą, kuris išžudo pusė apsikrėtusiųjų, bet sunkiai perduodamas, pavirsti lengvai užkrečiama liga.

Tyrinėtojai tvirtina, kad šis atradimas yra būtinas vakcinos išradimui pandemijai išvengti.

Kiti mokslininkai teigia, kad virusas neturėjo būti sukurtas, nes jam „pabėgus“ iš laboratorijos kiltų katastrofa. Taip pat bijoma, kad viruso sukūrimo instrukcija gali patekti į teroristų rankas ir tapti biologiniu ginklu.

JAV valdžia taip susirūpinusi mokslininkų išradimu, kad stengiasi, jog informacija apie virusą išvis būtų neskelbiama.Nepanikuojantys specialistai teigia, kad nėra ko bijoti. 

Panašios baimės buvo kilusios prieš šešerius metus, kai buvo atkurtas ispaniško gripo virusas, kuris 1918 metais nusinešė 50 mln. gyvybių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chm

Chm portretas
Taigi, kažkam pavyko sukurti antrąsyk?..

vaje

vaje portretas
Siaubingi dalykai vyksta,gal jie sukure,o ne atkure ta virusa,nes farmacijos rykliai laukia pinigu,per prievarta pirs vakcina,kitu atveju nera jokios logikos kam reikia "atkurti" tai ko zmonemes is viso nereikia

ddr

ddr portretas
ka galiu pasakyt: parazitai
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių