Mitai apie seksą: kokių nesąmonių žmonės prigalvoja?

Laukiame pavasario, nes atšilus orams prabunda noras mylėtis. O moterims tai kančia, nes vyrai  dažniau norės suartėti, o gal net paprašys oralinių malonumų.  Tokius iš piršto laužtus mitus paneigia seksologas Vitalijus Žukas.

- Ar tiesa, kad pavasarį norisi dažniau mylėtis?

- Šiame mite nėra palikta vietos ir erdvės žmonių jausmams. Tarp gamtos atgimimo ir geidulingų žmonių jausmų jokio ryšio nėra. Prabudusi gamta žmonių jausmus gali stimuliuoti tik paviršutiniame lygmenyje. O jeigu tarp žmonių nėra artimo ryšio, tai ir pavasaris niekaip nepadės.

- Tačiau vyrams gali kilti pagunda. Juk vyrai nori daugiau mylėtis nei moterys?

- Mokslininkų įrodyta, jog moteris yra seksualesnė už vyrą. Naujausi magnetiniu rezonansu  bei pozitronų emisijos būdu atlikti tyrimai parodė, jog moters smegenyse yra žymiai daugiau vietų, atsakingų už lytinį susijaudinimą. Moters visas kūnas yra jautrus, jis erotiškai nuspalvintas. Tai patvirtina moterų gebėjimas pasiekti daugybinį orgazmą. Moteris nori daugiau mylėtis negu vyras, tačiau visuomenėje nėra įprasta matyti aktyvią moterį šioje plotmėje ir toks auklėjimas priverčia moteris slopinti seksualumą. Visuomenė mano, jog vyras yra lytiškai aktyvesnis, o realybėje yra priešingai - nueikite į uždarą moterų vakarėlį ir pamatysite kaip jos atsipalaiduoja, kai jų niekas nestebi.

- Ar tiesa, kad moterys nemėgsta oralinio ir analinio sekso?

- Netiesa. Kalbant apie oralinį seksą, moterys vaikystėje mėgo žysti krūtį, tai vėliau jos mėgsta varpą. Svarbu atsižvelgti, ar moteriai tabu oralinis seksas ar ne. Jei oralinis seksas yra tabu, tada ji priešinasi, vėliau atsipalaiduoja ir paklūsta savo prigimčiai ir norams.

Kalbant apie analinį seksą, abiejų lyčių zonos yra jautrios. Tiesiojoje žarnoje yra daugiau receptorių, todėl ši zona jautresnė nei makštis. Tad jeigu moteris yra laisva ir propaguoja analinį seksą ji jaučia tokį patį malonumą kaip ir vyras. Tačiau auklėjant mergaites dažnai peršama nuomonė, jog analinis seksas - ydinga ir šlykštu. Toks auklėjimas ir visuomenėje išpūsta neteisinga informacija  moteris atgraso nuo  bandymų mėgautis analiniu seksu. Potencialas pas moterį ir vyrą yra toks pats, tik realizavimo plotmėje moteris šiek tiek atsilieka nuo vyro.

- Berniukai dažniau masturbuojasi nei mergaitės?

- Tiek mergaitės, tiek berniukai masturbuojasi vienodai. Jau gimdoje kūdikiai pradeda liesti savo lytinius organus, juos liečia ir vėliau.  Tiek berniukų, tiek mergaičių geismai yra vienodi, tačiau realizacija vėl skiriasi. Mergaitė norėtų masturbuotis, tačiau mano, jog tai ydinga.

- Lietuviai tik nori, tačiau nedaro. Ar tiesa, kad lietuviai santūrūs sekso srityje?

- Moterys ir vyrai  visose šalyse yra panašūs: tiek fiziologija, tiek psichologija. Lietuviai kaip ir amerikiečiai, kaip ir prancūzai ir kitų šalių atstovai drėbti iš to pačio molio, tik Lietuvoje liko rusų laikų priespauda, kai „sekso nebuvo“. Tačiau lietuviai laisvėja, o Vakaruose tos pačios problemos - jie irgi bijo kreiptis pas seksologus, nors ten jau šalys seniai laisvos.


Šiame straipsnyje: mitai apie seksąseksas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių