Miego trūkumas lemia ankstyvą mirtį

Mažiau nei šešios valandos miego per parą gali tapti ankstyvos mirties priežastimi. Anksti mirti gali ir tie, kurie miega per daug.

Jungtinės Karalystės ir Italijos mokslininkai įspėja, kad maždaug 12 procentų žmonių miega per mažai, ir tikėtina, jog šie žmonės mirs per artimiausius 25 metus. Kaip praneša BBC, idealu miegoti 6 - 8 valandas.

Mokslininkai taip pat rado ryšį tarp miegančiųjų daugiau nei 9 valandas ir ankstyvos mirties. Mokslininkai teigia, kad tai gali būti „blogos sveikatos žymekliu“.

Tyrime dalyvavo 1,5 mln. žmonių. Tyrėjai teigia, kad reikia miegoti ne daugiau ir ne mažiau nei 6 -8 valandas, nes tiek miego trūkumas, tiek miego perteklius gali lemti sveikatos sutrikimus ir ankstyvą mirtį.

„Šiuolaikinė visuomenė priversta miegoti mažiau. Ši tendencija pastebima tarp žmonių, kurie dirba visą darbo dieną. Tokiu būdu prieš žmonių valią kyla pavojus jų sveikatai. Kita vertus, miego perteklius taip pat neparodo geros sveikatos - tai greičiau sveikatos problemų rodiklis“, - teigia Italijos mokslininkas Francesco Cappuccio.

„Miegas - tarsi lakmuso popierėlis, kuris parodo tiek fizinės, tiek psichinės sveikatos rodiklius. Juk  per daug ar per mažai miegame, kai sergame įvairiomis ligomis bei patiriame depresiją. Tačiau miegoti 5 valandas per parą - mažai. Miego trūkumas lemia mieguistumą darbo metu, didina tikimybę patirti pavojus vairuojant ar valdant pavojingus mechanizmus“, - teigia Miego Tyrimo centro profesorius Jimas Horne.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių