Medikai teiks siūlymus, kaip tobulinti savo darbą

Antradienį sveikatos apsaugos viceministrė Nora Ribokienė, sveikatos apsaugos ministro patarėjas Martynas Marcinkevičius susitiko su visuomeninėmis Lietuvos medicinos specialistų draugijomis (radiologų, patologų, psichiatrų, anesteziologų ir kt.), kurias labiausiai palietė LR Vyriausybės nutarimai dėl darbo laiko ir atostogų trukmės suvienodinimo.

Susitarta, kad iki kito susitikimo draugijos parengs ir pateiks ministerijai savo siūlymus, kokie turėtų būti artimiausi sprendimai, leisiantys iškilusias problemas spręsti ne piketuose, bet bendro darbo tvarka abipusiu susitarimu.

Sveikatos apsaugos viceministrė N.Ribokienė, išklausiusi visuomeninių medicinos darbuotojų organizacijų atstovų pateiktus argumentus, paragino ir toliau kartu ieškoti efektyviausių būdų susidariusiai situacijai gerinti.

"Medikų bendruomenė sutiko artimiausiu metu pateikti ministerijai siūlymus, kaip tobulinti mūsų bendrą darbą, kad nenukentėtų nei pacientas ir jo gydymo kokybė, nei specialistas", - teigė viceministrė.


Šiame straipsnyje: medikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Keista

Keista portretas
Vien tik greitosios pagalbos darbuotojus matau, lyg jie būtų pagrindiniai medikai, o juk ne jie.

si

si portretas
tai gal paveze ir kitus

xx

xx portretas
Būtų tobula, jei dirbtų ilgiau. Pvz. iki 20 val., nes baigus darbą 17 val pas gydytojus kreiptis beviltiška-jiems darbo laikas baigiasi 12 val. (kraujo tyrimai) arba 18 val. (kiti specialistai). Dirba tik apylinkės gydytojai, o jie be tyrimų padėt negali.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių