Makiažas: mažiau tapybos, daugiau grafikos

Svarbiausia, jog veidas atrodytų tarsi be makiažo. Gausiai išryškinkite blakstienas, veidą pagyvinkite toniniu pagrindu, o lūpas patepkite neryškiu blizgiu. Tiek nedaug pastangų ir jūs jau madinga.

Veidas neturi atrodyti blyškus, tačiau spalvota mozaika irgi ne išeitis. Šiemet prie „nuogo“ veido būtina įkyriai pabrėžti blakstienas. Akys turi šviesti iš tolo. „20 amžiuje makiažo mados šauklys buvo raudonos lūpos, o įžengus į 21 amžių būtina visais įmanomais būdais pabrėžti blakstienas. Blakstienos yra ta veido dalis, kurią būtina ilginti, storinti ir tankinti“, - visažistė Jolanta Sargautytė įsitikinusi, jog šių metų makiažo tendencijos tampa moters sielos veidrodžiu, o ne pabrėžia seksualumą. Prisiminkite auksinę makiažo taisyklę: jeigu ryškinate akis, ryškiai nedažykite lūpų.

Juodas, rudas ar pilkas akių pieštukas, daug kartų padidinantis blakstienų apimtį juodas tušas, spalvotas blakstienų tušas, blakstienų rietiklis ir prilipinamos blakstienos - šios dekoratyvinės kosmetikos priemonės turėtų atsirasti kiekvienos moters kosmetikos krepšelyje. Juodas blakstienų tušas išryškins blakstienų formą ir liniją, o spalvotas tušas - pabrėš akių rainelės spalvą.

Makiažo specialistė siūlo įsigyti eglės žalumo blakstienų tušą, kuris nepelnytai užmirštas lietuvių. „Lietuvių akys tarsi rūko spalvos, todėl žalias blakstienų tušas pagyvina estetinį vaizdą. Eglių žalumo spalva padažytos blakstienos tarsi ištraukia rainelės spalvos pigmento kiekį ir tampa indikatoriumi, paryškinančiu akis“, - sako profesionali makiažo specialistė.

Naudojant kelis blakstienų tušus ir dengiant akis storu sluoksniu dažų vargu ar visad pavyks išvengti sulipusių blakstienų. Norint išvengti kuokšteliais styrančių blakstienų verta įsigyti tik kokybiškus blakstienų tušus ir padažytas blakstienas šukuoti šepetėliu. „Nusipirkus naują tušą labai didelė tikimybė, jog blakstienos sulips. Perbraukite blakstienas du - tris kartus tušu, o tada susidariusius kuokštelius iššukuokite nuogu šepetėliu“, - pataria J.Sargautytė.

Profesionali makiažo specialistė į vyraujančias mados tendencijas pataria žvelgti atsargiai, įvertinus moters užimamą socialinį statusą ir darbo aplinką. „Įvertinkite, ar įvaizdis tinka aplinkai. Juk medikei, kuri apžiūri pacientus, nederėtų naudoti daug tušo. Tai tiesiog nėra estetiška tai aplinkai“, - šypsosi visažistė.


Šiame straipsnyje: blakstienosmakiažas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių