„Mados prieš anoreksiją ir bulimiją“ – medicinos studentų iniciatyva

Ketvirtadienį, Tarptautinę dieną „Be dietų“, Lietuvos studentų asociacija kviečia į baigiamojo projekto „Mada prieš anoreksiją ir bulimiją“ vakarą Vilniuje.

Visą pavasarį Lietuvos medicinos studentų asociacija (LiMSA), bendradarbiaudama su Universitetiniu valgymo sutrikimų centru, keliaudami po didžiuosius Lietuvos miestus bandė atkreipti visuomenės dėmesį į anoreksiją ir bulimiją – vis dažniau pasitaikančias ligas, kurios neretai laikomos paprastais mitybos sutrikimais.

Renginys „Mados prieš anoreksiją ir bulimiją“, apkeliavęs 5 didžiuosius Lietuvos miestus, bandė atkreipti dėmesį į ligas, kurios neretai laikomos paprastais mitybos sutrikimas. „Ypač merginos dažnai persistengia, siekia idealių formų badaudamos, nori būti išskirtinai plonos. Čia labai veikia visuomenės nustatyti išvaizdos standartai. Jaunimas nuolat išgyvena spaudimą, kritiką, kad yra ne tokie, kokius matome ant žurnalų viršelių. Apie tai reikia daug kalbėtis, pasakoti, nes šios ligos yra labai klastingos, jas išsigydyti sunku. Mes siekėme, kad jaunimas suprastu, jog grožis tai ne vien tik išorė“,- teigia organizatorė Inga.

„Dietų laikymasis — šių dienų sveikatos rykštė, kuri sukelia valgymo sutrikimus jaunoms merginoms, paliekančius pėdsakų psichikoje ir organizme ilgam, todėl stengėmės, kad apie šios ligos spąstus sužinotų kuo daugiau žmonių ir manau to pasiekėme. Susilaukėme didžiulio susidomėjimo, tiek iš jaunimo, tėvų, mokytojų. Žmonės labai domėjosi, kaip galėtų padėti sergantiems artimiesiems“, - pasakoja organizatorė.

Renginio metu bus pristatomas Valgymo sutrikimų centro filmukas, kur mergaitės sergančios anoreksija ar bulimija pasakoja savo istorijas, bei mados industrijos įtaką šių ligų progresui. Taip pat lankytojai galės stebėti šokių studijos „Orientacija“ ir sporto klubo „Impuls“ pasirodymus, madų šou pristatymą, ir grupės „Kiauras kibiras“ pasirodymą.

Visos akcijos metu vyko konkursas, kur moksleiviai ir studentai buvo raginami siųsti individualias arba kolektyvines fotografijas renginio tema. Projekto baigiamojo renginio metu PC „Panoramoje“ bus apdovanoti fotografijų konkurso nugalėtojai – jų laukia galimybė patiems patirti, ką reiškia būti modeliu ir dalyvauti rengiamame madų šou.

Baigiamosios akcijos metu, organizatoriai pasakos apie valgymo sutrikimus ir supažindins su sveika gyvensena, apskaičiuos kūno masės indeksą, bei kūno sudėtį. Taip pat dalyviai galės sudalyvauti konkursuose, kur bus galima laimėti įvairių prizų.


Vieta: PC „Panorama“

Laikas: gegužės 6 d., 19 val.

Renginio programa:

19.00-19.30 Valgymo sutrikimo centro paruoštas filmukas apie valgymo sutrikimus bei Brigitos Baks sveikinimo kalbos ir nugalėtojų paskelbimas;

19.30 -19.40 Sporto klubo „Impuls“ grupės pasirodymas;

19.40 - 20.20  Informacinė akcija;

20.20 - 20.30 Nugalėtojų mados šou pasirodymas;

20.30 - 21.00 Šokių studijos „Orientacija“  pasirodymas;

21.00 - 21.30 Grupės „Kiauras kibiras“ koncertas.


Šiame straipsnyje: bulimijadietaanoreksija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių