Londone duris atvėrė speciali ligoninė storuliams

Didžiosios Britanijos sostinėje atidaryta speciali ligoninė, skirta antsvorio turintiems ir nutukusiems žmonėms.

Šioje privačioje gydymo įstaigose durys yra 50 proc. platesnės nei paprastai, o unitazai ir sofos gali išlaikyti daugiau nei 300 kilogramų sveriantį ligonį, skelbia britų dienraštis „The Daily Mail“.

Ligoninė skelbia siekianti suteikti pacientams, kurie nori atlikti skrandžio perrišimo operaciją, „orumo ir humaniškumo“. Tokia „Sudbury“ klinika duris atvėrė Herou (Harrow) rajone, vakarinėje Londono dalyje. Ligoninė, kurios įrengimas kainavo šimtus tūkstančių svarų sterlingų, buvo įrengta specialiai tam, kad apsaugotų itin didelius pacientus nuo gėdos.

Ligoninėje yra ne tik plačios durys, bet ir specialios lovos, kurios yra aukštesnės, kad viršsvorio turintys ar nutukę pacientai galėtų lengviau atsigulti į jas ir iš jų atsikelti. Be to, ligoninėje naudojamos svarstyklės gali pasverti bet kokį daiktą, sveriantį 500 kilogramų. Palyginimui, standartinių svarstyklių riba yra maždaug 158 kilogramai.

Verta paminėti, kad maždaug 40 proc. ligoninės darbuotojų praeityje buvo gydyti nuo nutukimo ir buvo įdarbinti tam, kad padėtų kitiems.

Pirmieji ligoninės pacientai teigė, kad „pirmą kartą jaučiasi kaip žmonės“, nes standartinėse ligoninėse žmonės į juos bado pirštais ir apkalbinėja.

Skrandžio perrišimo operacija šioje klinikoje kainuoja iki pusseptinto tūkstančio svarų sterlingų. Be to, pacientams po operacijos bus patariama dėl mitybos.


Šiame straipsnyje: antsvorisligoninė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Lieknieji gurmanai

Lieknieji gurmanai portretas
skrandžio perrišimas dar vienas būdas sužaloti save.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių