Lietuvos medikės išsaugojo kūdikio iš Gruzijos regėjimą

Tbilisio miesto centrinėje M. Iašvili pediatrijos ligoninėje medikės iš Lietuvos pirmadienį atliko pirmąją retinopatijos operaciją Gruzijoje.

Gydytojos Rasa Bagdonienė ir Rasa Sirtautienė įgyvendina projektą „Aklumo dėl neišnešiotų naujagimių retinopatijos prevencijos programa Gruzijoje“. Japonijos vyriausybė nupirko modernią akių chirurgijos įrangą, skirtą gydyti neišnešiotų kūdikių retinopatijai, o Lietuva finansuoja gydytojų apmokymus.

Praėjusią savaitę Tbilisyje įvyko Tarptautinė oftalmologijos konferencija kartu su mokymais ir praktiniais užsiėmimais ligoninėse. Šių seminarų metu vienam neišnešiotam naujagimiui buvo nustatyta retinopatija. Jis buvo skubiai operuotas – tokių būdu jam išsaugotas regėjimas, pranešė Lietuvos ambasada Gruzijoje.

Neišnešiotų naujagimių retinopatija – neseniai atrasta akių liga, kuri yra viena iš pagrindinių vaikų aklumo priežasčių visame pasaulyje.

Lietuvoje pirmoji tokio tipo operacija buvo atlikta 1994 metais, per tą laiką regėjimas buvo išsaugotas daugiau kaip 500 vaikų.


Šiame straipsnyje: regėjimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

mama

mama portretas
Tegul buna palaimintas sitas mazas angelelis.

kn

kn portretas
saunuoles is kauno akiu klinikos

taip

taip portretas
tokio amziaus kudikius negalima guldyti ant pilvuko. Jiems gali ivykti staigi kudikio mirtis (sudden infant death syndrome)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių