Laikas, praleistas prie televizoriaus, trumpina gyvenimą

Viso labo dvi valandos, praleistos  žiūrint televizorių, padidina priešlaikinės mirties riziką. T.y. tikėtina, kad apie 13 proc. žmonių mirs nesulaukę ir 65 metų, rašoma „The Telegraph“ su nuoroda į žurnalą „Journal of the American Medical Association“.

Anot Harvardo visuomeninės sveikatos mokyklos specialistų, priežastis paprasta: fizinio krūvio nebuvimas provokuoja 2 tipo diabeto vystymąsį ir širdies ligas.

Mokslininkai kaltina televizorių ir dėl kitų negandų. Pirmiausiai jis atima daug brangaus laiko, kurį žmogus galėtų išnaudoti labiau naudingesnei veiklai, susijusiai su judėjimu ar fiziniu krūviu. Be to, žmonės, žiūrėdami televizorių, linkę kramsnoti nesveiką maistą .Tyrėjai Andersas Grontvedas ir Frankas Hu konstatavo, kad vidutiniškai europiečiai prasėdi per dieną prie televizoriaus daugiau nei tris valandas.

Australiečiai – keturias valandas, o amerikiečiai – penkias. Prie tokių toli gražu nedžiuginančių išvadų mokslininkai priėjo, išanalizavę aštuonių tyrimų rezultatus, kur buvo stebima šimtai žmonių sveikatos būklė, o tyrimai atliekami 1970-2011 metais.Tada ir buvo išsiaiškinta, kad dvi valandos, praleistos prie televizoriaus, padidina diabeto vystymąsį iki 20 proc., o širdies ligas - iki 15 proc.

O tai suteikia papildomai 176 , 2 tipo diabeto atvejų per metus 100 tūkst.  žmonių, 38 atvejų širdies ligų ir papildomai 104 mirties atvejų 100 tūkst. žmonių.


Šiame straipsnyje: televizorius

NAUJAUSI KOMENTARAI

DURNAS STRAIPSNIS

DURNAS STRAIPSNIS portretas
DARBAS TAIP PAT TRUMPINA GYVENIMĄ, ANE?

Liucė

Liucė portretas
Gyvenimą prailgina sėdėjimas vyšnioje su šake rankoje laikant saulę,anot,rytietiškos pasakos.

o

o portretas
gulejimas ziurint tv , gal netrumpina gyvenimo?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių