Klaipėdiečiai rūpinasi savo širdies sveikata

Vakar per atvirą  pamoką „Joga - tylusis širdies draugas“, organizatoriai galėjo įsitikinti, kad klaipėdiečiams rūpi jų pačių sveikata. Renginyje dalyvavo tiek vaikai, kurių jauniausiam buvo šeši metukai, tiek vyresnio amžiaus žmonės.

Atviros jogos pamokos „Joga - tylusis širdies draugas“ tikslas buvo priminti visuomenei, jog išvengti širdies ligų padeda daugelis faktorių, tarp kurių vieni svarbiausių fizinis aktyvumas bei vidinė žmogaus ramybė.

Kaip sakė sporto klubo „Kitonija GYM“ jogos treneris - instruktorius Kęstutis Buiškys, džiugina tai, jog klaipėdiečiai rūpinasi savo sveikata ir išbando įvairias, naujas sporto formas, kurias pasitelkiant yra padedama sau bei savo sveikatai.

„Norisi pasidžiaugti, jog prisijungdami prie įvykusios Pasaulinės širdies minėjimo dienos į surengtą jogos pamoką atvyko žmonės, kurie yra neabejingi savo širdies sveikatai“, - su šypsena sakė Kęstutis Buiškys.

Jogos pamokos metu instruktorius dalyvius supažindino su pagrindiniais jogos pratimais, kurie yra naudingi žmogaus širdies raumeniui stiprinti bei papasakojo apie jogos naudą ir svarbą žmogaus sveikatai.

 "Rūpestis savo bei visos šeimos sveikata skatina domėtis tokio pobūdžio vykdomomis akcijomis, todėl nusprendėme atvykti į jogos pamoką ir įsitikinti, jog joga padeda mūsų širdims sustiprėti“, - sakė jogos pamokos dalyvė Renata Vintienė.

Renata Vintienė į jogos pamoką atsivedė ir jauniausią dalyvę šešerių metų dukrą  Ivą.  Anot R.Vintienės, sveikata reikia pradėti rūpintis ne tuomet, kai ištinka sveikatos bėda, o dar vaikystėje.

"Tėvai privalo skatinti domėtis savo vaikus jų pačių sveikatos būkle, nes neįtvirtinus augančioje vaiko sąmonėje, jog fizinis aktyvumas yra labai svarbu žmogaus sveikatai, to vėlesniame amžiuje tikrai nepavyks padaryti“, - pabrėžė R.Vintienė.

Atvira pamoka buvo organizuojama minint Pasaulinę širdies dieną. Akcijos iniciatorius Klaipėdos miesto savivaldybės Sveikatos apsaugos skyrius. Akcijos draugai - sporto klubai „Apelsinas“ bei „Kitonija GYM“.


Šiame straipsnyje: joga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių