Ketinama registruoti norinčius pasiskiepyti nuo pandeminio gripo

Po savaitės, vėliausiai - po dviejų Lietuvoje bus pradėta skiepyti nuo pandeminio gripo.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) skiepytis nuo A(H1N1) gripo rekomenduoja medikams bei lėtinėmis ligomis sergantiems vaikams nuo 10 metų ir suaugusiesiems.

"Prioritetas bus teikiamas sergantiesiems kvėpavimo ligomis", - BNS sakė sveikatos apsaugos viceministras Artūras Skikas.

SAM duomenimis, pageidavimą skiepytis buvo pareiškę apie 9000 gydytojų. "Tačiau kiek jų bus iš tiesų, žiūrėsime, kai pradėsime skiepyti", - tvirtino viceministras.

Anot jo, bus registruojami ir visi, norintieji pasiskiepyti nuo pandeminio gripo. Užsiregistruoti bus galima pas šeimos gydytoją.

Mokėti už vakciną nereikės.

A.Skiko teigimu, vakcinavimas vyks vadovaujantis ta pačia tvarka, kaip ir skiepijant nuo paprasto gripo.

Organizaciniai dalykai, viceministro skaičiavimu, užtruks savaitę arba dvi.

Vakcina nuo pandeminio gripo Lietuvą pasiekė gruodžio 30 dieną. 27 tūkst. dozių įsigytos iš Nyderlandų vyriausybės už 1 mln. litų.

SAM specialistai teigia, kad nors viena gripo banga atslūgo, bus spėta vakcinuoti žmones prieš antrąją pandeminio gripo bangą.

Lietuvoje gripo epidemija oficialiai paskelbta lapkričio 24 dieną. Savo ruožtu epidemiją buvo paskelbusios 56 savivaldybės iš 60.

Gruodžio 21-ąją Vyriausybės Ekstremalių situacijų komisija gripo epidemiją atšaukė.

Valstybinės visuomenės sveikatos priežiūros tarnyba yra patvirtinusi 18 pandeminio gripo aukų, nuo sezoninio gripo mirė 8 žmonės.


Šiame straipsnyje: vakcinaskiepai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių