Kavos puodelio kultūra – kelias į nutukimą?

Greitai judančiame pasaulyje beveik kiekvieno gyventojo rankose atsiduria rankoje nešamas kavos puodelis. Tačiau bbc.co.uk ragina prieš kitą kartą perkant kavos puodelį ar mėsainį susimąstyti. Greitas gyvenimo tempas ir laiko trūkumas sveikai pavalgyti gali privesti prie nutukimo.

Ar žinojote, kad kava ir mėsainis gali turėti pusės dienos normos kalorijų? O jei dar pridėsite keksiuką ir pieno kokteilį – gausite visos dienos reikalingą energiją.

Nors McDonald restorane galima sužinoti, kiek patiekalai turi kalorijų, ant kavos puodelių su puria pieno puta niekas nededa gėrimų energetinės vertės.

Britų dietologė Helen Bond teigia, kad žmonės išsižiotų sužinoję, kiek iš tikro kalorijų suvartoja mėgaudamiesi kava ar jos gėrimais.

„Ne tik maisto kalorijos yra pavojingos svorio priežiūrai. Iš skysčių gaunamos kalorijos taip pat gali prisidėti prieš viršsvorio. Jas daug lengviau suvartoti“, - teigė dietologė. Pasak moters, svarbiausia žinoti dienos limitą ir teisingai pasirinkti.

Vidutiniam suaugusiam vyrui rekomenduojama per dieną suvartoti 2,5 tūkst. kalorijų, moteriai – 2 tūkst. kalorijų. Jei gersite paprastą kavą, gausite tik apie 17 kalorijų, tačiau kavoje su šokoladu, pienu, grietinėle ir cukrumi gali glūdėti iki 600 kalorijų. Jei nuspręsite kartu su kava suvalgyti keksą, prie suvartotų kalorijų skaičiaus galite pridėti dar apie 300 kalorijų. Taigi trumpa kavos pertraukėlė gali baigtis pusės dienos kalorijų normos gavimu.


Šiame straipsnyje: kavanutukimasstorumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

vokietka

vokietka portretas
viskas labai paprasta-gerkit plikinta kava su priesokiais-jokiu kaloriju,nuostabiausi aromatai,egzotiski skoniai ir kiekviena karta galima megautis skirtinga kava,nereikes ne baltinti ne saldinti.priedo kiek galima sutaupyti tiek namie, tiek darbo vietoj.....

to vokeitkai

to vokeitkai portretas
kaip ta kava atrodo?

myzalams

myzalams portretas
man jau 52,geriu vodke
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių