Kaip pamiršti nenusisekusius santykius?

Meilė, romantika, jausmai... Viskas atrodo taip gražiai, kol vieną dieną santykiai baigiasi. Vieniems pradėti naujas draugystes lengva, kiti – lieka sudužusia širdimi ne vieneriems metams.

Didžiojoje Britanijoje atlikta apklausa parodė, kad penkios iš šešių moterų negali niekaip pamiršti buvusių draugysčių - kartais net po santuokos su kitu žmogumi, rašo „Daily Mail“.

Psichologė Nina Grunfeld teigia, kad negalėjimas „paleisti“ sugriuvusių santykių gali būti sukeltas noro būti svarbiam. „Tai suteikia dramos mūsų gyvenimui – jaučiamės svarbūs, kai jis kupinas išgyvenimų“, - teigia ji.

Psichologė įspėja, kad nuolatinis galvojimas apie buvusius romanus ar žmogų, gali trukdyti pasiekti ateities planų.Psichoterapeutė Tara Springett pataria, kad nelaimingą meilę pamiršti gali padėti šio jausmo išreiškimas kitiems tikslams ar asmenims. Specialistė pataria užsimerkti ir įsivaizduoti pasaulį su buvusiuoju ar buvusiąja, ištrūkus iš idealaus „meilės burbulo“. Negi tikrai viskas buvo taip gražu? Kodėl tada jūs nebekartu?

Paverskite galvojimą apie nesėkmingą meilę prievole. Kas dieną po kelis kartus priverstinai pagalvokite apie sudužusius santykius. Po kiek laiko tai taps nemalonia pareiga, kurios norėsite atsisakyti.

Jei mintys apie buvusįjį ar buvusiąją kelia įtampą ir stresą, išbandykite kvėpavimo pratimus. Jie padės nuraminti ne tik kūną, bet ir sielą.

Net ir po nesėkmingų santykių nereikėtų prarasti pasitikėjimo savimi. Jei savo jausmus skirsite nesugrąžinantiems santykiams, kiek liks meilės sau pačiam? Todėl nepamirškite, kad jei nepavyko draugystėje, jūsų laukia naujas žmogus, kuris bus vertas jūsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių