Kada vyrus labiau traukia moterys?

Vokietijos mokslininkai atlikę tyrimus išsiaiškino, kad vyrai jaučia stipresnę seksualinę trauką moterims... patyrę stresą, rašo „News of the World“.

Po patirto streso moterys - simpatiškesnės

Kiek anksčiau mokslininkai išsiaiškino, kad paprastai žmones labiau traukia panašių į juos veido bruožų partneriai. Tačiau patyrusius didelį stresą vyrus apskritai ima labiau traukti moterys.

Per eksperimentą vyrų buvo paprašyta atsipalaiduoti ir parodytos moterų nuotraukos. Tada jiems atrodė vidutiniškai 14 proc. mažiau patrauklios moterys, o po patirto streso tos pačios moterys tapo simpatiškesnės 9 proc!

Triero universiteto (Vokietija) mokslininkė Johan Lass-Henneman sakė, kad jos atliktas tyrimas patvirtino  kiek anksčiau kitų mokslininkų atliką tyrimą, kad poruojantis, patinus labiau traukia patelės, kai būna streso būsenoje.  

"Mat vyrai  mėgsta susipažinti su patraukliomis moterimis, tačiau kai tai atsitinka jiems esant įsitempus ar net stresinės būsenos, paskui nusivilia“, - tvirtino mokslininkė.

Lass- Henneman nuomone, stresas gali sustiprinti nesąmoningą vyro norą daugintis, t.y. perduoti savo genus patraukliai moteriai, o tai, suprantama, turėtų įtakos jo palikuonims.

Trumpalaikis stresas nepakeičia vyrų skonio

Per tyrimą 50 sveikų heteroseksualių studentų buvo padalinti į dvi grupes. Pirmosios grupės dalyvių buvo paprašyta sumerkti rankas į ledinį vandenį trims minutėms, prieš pradedant atsakyti į testo klausimus. O antrosios grupės nariai įmerkė rankas į kambario temperatūros vandenį.

Pirmosios grupės vyrams padažnėjo pulsas ir stersinio hormono kortizolio lygmuo. O tai reiškia, kad jie patyrė didelį stresą nei antrosios grupės nariai.

Eksperimentas buvo tęsiamas rodant įvairių apsinuoginusių moterų nuotraukas. Kai kurių veidai buvo specialiai pritamsinti. Visiems vyrams buvo duota užduotis įvertinti parodytų moterų patrauklumą.

Pirmosios grupės nariai išsirinko gerokai daugiau patrauklių moterų nuotraukų nei antrosios. Tačiau  mokslininkė Lass-Henneman pažymėjo, kad mažai tikėtina, jog trumpalaikiai stresai kasdieniniame gyvenime galėtų pakeisti vyro skonį renkantis partnerę, tačiau nuolatinė įtampa ir stresas gali padaryti savo darbą.

 


Šiame straipsnyje: vyrasmoterisseksas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių