Ką pasirinkti: peteliškę, kaklaraištį ar skarelę?

Kiekvienas save gerbiantis vyras žino, jog gera odinė rankinė, nepigus rankinis laikrodis ir kokybiškas odinis diržas yra neatsiejami aprangos akcentai. Tačiau stilingiems vyrams elementarių aksesuarų nepakanka, jiems norisi išsiskirti iš minios. Kaip tai padaryti?

Šiemet neapsiriksite, jeigu pasirinkite didelius ir plačius arba siaurus ir lengvus šalikus bei šalikėlius. Atšilus orams šio aksesuaro paskirtis - puošti, o ne šildyti, todėl rinkitės lengvus medvilnės, lino, bambuko ar viskozės šalikėlius. Mados namų „Cantas“ dizaineris Egidijus Sidaras prie vakarinės aprangos vyrams siūlo rinktis šilko ar aksomo medžiagos šalikėlius, dekoruotus kutais ar siuvinėjimais. Rišti kaklo papuošalą galima įvairiais būdais: nuo prancūziško iki įmantrių kombinuotų mazgų.

Jeigu dar neturite, būtinai įsigykite peteliškę. Bijote būti apšauktas konservatyviu? Rinkitės aksomo medžiagos, taškuotas ar languotas „varlytes“. Anot E.Sidaro, peteliškė - kūrybingos asmenybės aksesuaras.

Viena didžiausių vyrų klaidų - kaklaraiščio ignoravimas. Rinkitės siaurus, kuriuos labiau mėgsta jaunimas, arba plačius įvairių raštų ir spalvų. „Gražu, kai kaklaraištis tampa drabužių komplekto spalviniu akcentu, bet taip pat jis gali vieningai įsilieti į bendra ansamblio koloristiką, - sako E.Sidaras. - Nieko nėra banaliau už gerą kostiumą ir kvailais piešiniais margintą kaklaraištį. Jokių peliukų, drambliukų, ar kaukolių!“

„Kepurės, skrybėlės ir petnešos - kūrybingiems vyrams ir tiems, kas iš didelės pasiūlo sugeba atsirinkti tai, kas tinka galvai ir figūrai“,- sako E.Sidaras.  Šviečiant saulei - prireiks ir akinių. Tamsūs, siaurais rėmeliais ir dengiantys kuo daugiau veido - šio pavasario mados topas.

Laikrodis - išsilavinusio vyro puošmena. „Šis aksesuaras gali būti ir senovinis. Svarbu, kad neiškeitėt jo į mobiliojo telefono laikrodį ir kiekvieną rytą kartojate laikrodžio užsidėjimo ant riešo ritualą“, - šypsosi E.Sidaras.

Solidesni vyrai nešioja žiedus, grandinėles ant kaklo. Marškinius puoškite sąsagomis iš tauraus metalo. Jaunimas renkasi  rankų darbo apyrankes, auskarus ir kaklo papuošalus. Dominuoja oda, kriauklės ir plunksnos.

„Tarp dendžio ir juokdario - subtili riba, - sako mados namų „Cantas“ dizaineris Egidijus Sidaras. - Geriausias vyro papuošalas - skvarbus protas, todėl papildomų „blizgučių“ daug nerekomenduoju.“

Per vieną petį permetamą miniatiūrinę rankinę, kurioje telpa tik mobilus ar raktai, keiskite į didesnę ir talpesnę. „Juokingai atrodo tvirtas, plačių pečių vyras su mažučiuke pinigine ant virvutės“, - komentuoja dizaineris. Šiemet vyrai į lentyną turėtų padėti ir plaukų lankelius. „Ši mados naujovė neprigijo. Lietuviams ji asocijuojasi su moterišku ir namų šeimininkės aksesuaru“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių