Ir priešpiečiams, ir vakarienei: labai lengvas špinatų pyragas

Karštas špinatų pyragas bus puiki vakarienė visai šeimai, atvėsęs, jis taps kietesnis ir bus tinkamas įsidėti į priešpiečių dėžutę. Siūlome jums paprastai pagaminamo pyrago receptą.

Tešlai reikės:

400 g kvietinių miltų

200 g sviesto

1 šaukštelio kepimo miltelių

2 šaukštų grietinės

truputį druskos

Įdarui reikės:

500 g šaldytų špinatų

200 g fermentinio sūrio

3 kiaušinių

3 skiltelių česnako

1 svogūno galvos

0,5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

0,5 druskos

Visus produktus tešlai sumaišome maišytuvu arba suminkykome rankomis. Tešla išklojame kepimo formą.

Šaldytus špinatus užpylę trupučių vandens atšildome ir paviriname 5-10 minučių. Apskrudiname supjaustytą svogūną, susmulkiname česnaką, sutarkuojame sūrį ir viską sumaišome su atvėsusiais špinatais, kiaušiniais ir druska su pipirais. Įdarą sudedame ant tešlos, dalį jos galime uždėti ant įdaro. Jos viršų dar galima patepti suplaktu kiaušiniu ir apibarstyti sezamo sėklomis. Kepame 45-55 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Skanaus!

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių