Gyvūnas pagal Zodiako ženklą: kokį pasirinkti?

Naminio gyvūno pasirinkimas gali daug pasakyti apie šeimininko asmenybę ir požiūrį į gyvenimą.

Nesvarbu, ar tai šunelis, ar driežas, ar mažai priežiūros reikalaujantis žiurkėnas - kiekvienas jų atras vietą šeimininko širdyje.

Teigiama, kad zodiako ženklas žmogui gali padėti atrasti „geriausio sau“ augintinio atitikmenį. Astrologai siūlo pasirinkti gyvūną pagal zodiako ženklą, o tiems, kurie netiki žvaigždžių ženklais, tiesiog smagiai praleisti laiką ir pasitikrinti, ar galėtumėte auginti namuose Jūsų zodiako ženklui siūlomus gyvūnus.  

Avinas turėtų rinktis šunų veisles, kurių atstovai pasižymi drąsa, ryžtu, žaismingumu ir energija. Vieni tokių – šnauceriai, nuolat dūkstantys ir bandantys iš šeimininkų išsireikalauti viso to, ko siekia. Kiti variantai – Džeko Raselo terjeras, Erdelio terjeras, rotveileris, vokiečių aviganis, dalmatinas. Avinas taip be vargo sugebėtų suvaldyti ir išdresiruoti bet kokį agresyvumu pasižymintį šunį. Pageidaujate kito padarėlio? Tuomet rinkitės vyresnio amžiaus katę, papūgą, triušį arba žiurkėną.

Jautis iš šalia esančio šuns tikisi estetiškumo, komforto ir saugumo. Puikus variantas – minkšti, pūkuoti atstovai, pasižymintys patrauklumu, sumanumu, ištikimybe, švelnumu ir puikiu sargavimu. Būti glostomos mėgstančios katės – Rusų mėlynoji ir Škotų nulėpausė. Roplių jautis taip pat nesibaido, ypač vėžlių. Bene tinkamiausios šuns veislės – Škotijos terjeras, biglis, buldogas, prancūzų buldogas, tačiau daugiau vietos namuose turintys Jaučiai mielai renkasi ir senbernarą, auksaspalvį retriverį, amerikiečių pitbulterjerą. Nervinti galintis variantas – dalmatinas. Be jų Jautis taip pat mielai paniurkys ir triušį.

Nimfinė papūgėlė ir kiti papūginiai sparnuočiai – puikūs bičiuliai Dvyniams. Jei gali būti plepus šeimininkas, kodėl negali paplepėti ir jo augintinis?! Jiems nuobodžiauti neleistų ir greitai visko pramokstantys ir guvūs šuneliai. Juk jų šeimininkai nuolat siekia naujų tikslų, o gyvenimą bando kaip įmanoma labiau paįvairinti. Jų sielos bičiuliais gali tapti auksaspalvis ir Labradoro retriveriai, bigliai ar Vokiečių aviganis. Tokie kas rytą atneštų laikraštį ar perjungtų televizoriaus kanalą. Mergina, vedžiojanti čihuahua – greičiausiai iš Dvynių tarpo. Na, o jei visi šie per dideli ir per triukšmingi jūsų namuose, rinkitės naminę pelę. Nors jei kas leistų, Dvyniai tikrai neatsisakytų beždžionės draugijos.

Vėžys linkęs auginti mažą šunelį, kuris nuolat ką nors veikia ir siekia būti glostomas, yra jautrus ir ištikimas. Geriausiai šiuose namuose pritaptų čihuahua arba Pomeranijos veislių atstovai. Raina katytė namuose taip pat „prigis“. Taip pat keturkojai, kurių atsisakė ankstesni šeimininkai, arba kurių gyvenimas iki tol nelepino, kadangi šiam zodiako ženklui būdingas stiprus tėvystės / motinystės instinktas. Taigi, tylūs ir emocionaliai sutrikę gyvūnai Vėžių namuose nuolat susilauks dėmesio. Bus priimtas net ir atklydęs paukštukas. Na, o jeigu kuris augintinis atsives palikuonių, abu būsite laimingi. Primename, kad žiurkėnai veisiasi pakankamai greitai.

Ekstravagantiški, išpuoselėti ir įvairiaspalviai gyvūnai – Liūto reikalas. Pasirenkami ne tik „karališkai“ atrodantys, bet kaip ir šeimininkas guvūs, žaismingi keturkojai. Kačių atstovė – dviejų spalvų „tortoiseshell“ veislės atstovė, taip vadinama dėl į vėžlio kiautą primenančios spalvinės kailio struktūros. Šio zodiako ženklo atstovai mėgsta ir šunis, kurie kaip ir šeimininkai visada siekia būti dėmesio centre. Liūtui niekada neteks nuobodžiauti su retais, didžiuliais šunimis, kurie pasižymi ištikimybe, atsidavimu ir atsakingumu. Puikūs kompanionai jiems – pudeliai, bulmastifai, rotveileriai, auksaspalviai retriveriai, vokiečių bokseriai, Sibiro haskiai, nes džiaugiasi gavę užduotį taip pat kai ir jų šeimininkai. Liūtas neatsisakytų laikyti ir iguanos.

Mergelė mėgsta mažučius, švarius ir klusnius šunelius, tačiau tikrai nenorėtų „lipšnaus“ keturkojo, kuris mielas Vėžiams. Tikrai jų nesužavėsite ir nuolat besišeriančia kate, besiseilėjančiu buldogu ar didžiuliu keturkoju. Juk Mergelės – labai praktiški žmonės, tad jiems tiktų biglis, bladhaundas, spanielis, koreis arba taksas. Augintinis jų namuose – ilgam užklydęs bičiulis. Pas jus vietos rastų ir žiurkėnas arba triušis.

Elegantiški, aplinkinius žavintys ir linksminantys, o svarbiausia taikūs ir žaismingi padarėliai visados ras vietos pas Svarstykles. Nenustebkite šio ženklo atstovą pamatę su kreminės spalvos persiška kate. Maži šuneliai, driežai ir gyvatės Svarstyklėms „šalti“. Jo atstovams labiausiai prie širdies dažnai besiglaudžiantys ir paklusnūs keturkojai. Vieni tokių – Airių ir Anglų setleriai, Afganų kurtas, Vakarų Škotijos baltasis terjeras, Jorkšyro terjeras. Sutikta su pudeliuku moteris – greičiausiai šio ženklo atstovė. Svarstyklių nervus gerai ramina egzotiškų žuvelių grožis ir teikiama ramybė. Na o jei manote, kad tylos harmonijos netrikdys papūgų įsimylėjėlių čiauškalai, galite laikyti ir jas.

Skorpionas yra pratęs rinktis keistų ir egzotiškų veislių atstovus. Tai gali būti įvairiausi ropliai, Abisinijos katė, norėtų, tai parsineštų ir pelėdą. Šeimininkui svarbiausia ne gyvūno socialumas ir polinkis bendrauti, o beveik nepastebimas jo reiklumas, abejingumas dėmesiui ir kartu praleidžiamam laikui. Skorpionui tinkamiausias variantas – nepasitikintis nieku kitu ir išsiskiriantis savo charakteriu šuo. Vieni tokių – Džeko Raselo terjerai, užsispyrę, žaislais nesidalinantys ir vikrumu pasižymintys, atkaklūs ir tikslo siekiantys šunys. Dar keli variantai – amerikiečių pitbulterjeras, veimaraneris, Anglų pointeris, dobermanas arba rotveileris. Paslaptingą ir staigų šeimininko būdą atitiktų ir egzotiškas voras. Kaip ir „dvikojai“, taip ir šie gyvūnai pasižymi nepriklausomumu ir savarankiškumu bei grobuoniškais instinktais. Eesama ir nuomonių, kad Skorpionui mieli visi augintiniai, gimę po šiuo Zodiako ženklu, nes dėl to esą jų visų charakteris išskirtinis.

Ramius ir savarankiškumu pasižyminčius augintinius renkasi Šaulys. Geriausiai jie sutartų su arkliais, bet randa bendrą kalbą ir su šunimis. Šeimininkui spontaniškai nusprendus, ką jis šiandien veiks, šuniui tiesiog teks eiti iš paskos. Šaulys vertina bet kokį prieraišų, draugišką ir žaismingai nusiteikusį augintinį. Šios savybės „lipnios“ ir pačiam šeimininkui. Didelius ir draugiškus ir nuolat treniruotis pasiruošusius šunis pasirinkę asmenys ir patys pasižymi sportiškumu ir aktyviu gyvenimo būdu. Šaulys nesigailėtų pasirinkęs Labradoro retriverį, biglį, Australų piemenų šunį, veimaranerį, greihaundą ar haskį, kurie džiaugiasi atitrūkę nuo pavadėlio, o atsilakstę vėl sugrįžta pas šeimininką. Na, o jei užsigeisite katės, tikėtina, kad ji į namus nuolat parneš „medžioklės trofėjų“.

Protingas, ištikimas ir nuolat laurų siekiantis šuo ar katė – Ožiaragio patikėtinis. Jums neužteks to, kad augintinį pagirs kaimynai, jūsų siekis – parodos. Mažai priežiūros reikalaujantis nedidelis keturkojis taip pat atitinka šio zodiako ženklo atstovų gyvenimo būdą ir nuolatinį būvimą komandiruotėse. Tad ką rinktis? Variantas – vokiečių bokseris, Labradoro retriveris arba kolis, ištikimi ir protingi šunys, kartais kiek užsispyrę kaip ir pats šeimininkas. Nesvarbu ką laikysite, svarbiausia, kad augintinis „privers“ jus neužsibūti darbe ir primins, kad visgi turite namus.

Vandenis kiek baidosi gyvūnų, nes mano, kad augintinis per daug kišis į jų asmeninę erdvę. Jei dėl to baiminatės, pamėginkite laikyti vėžlį, driežą arba katę, kuri mėgsta vaikščioti kur nori. Vandeniai mėgsta neįprastai atrodančius šunis. Jų šeimininkas domisi įvairiausiais dalykais, tad keturkojis, kuris nėra per daug reiklus dėmesiui ir valandų valandas vienumoje gali džiaugtis apsuptas daugybės žaislų – pats idealiausias variantas. Vandeniui tiks prie žmonių prisitaikantis, ramus vipetas, Aliaskos malamutas, Sibiro haskis. Kitos pasirinkimo galimybės – šeškas arba paukštis.

Žuvims akvariume smagiausia laikyti characinidų ir ciklidų būrio žuveles. Iš šunų idealiausia rinktis ramių, prieraišių ir paklusnių veislių atstovus, nes šio zodiako ženklo atstovai patys išsiskiria ramumu ir kantrumu, žino, ką reiškia turėti ištikimą draugą. Šeimininkas mielai pakoreguos savo laisvalaikį tik tam, kad daugiau laiko praleistų su keturkoju. Vienas tokių – karštų orų ir triukšmo nepernešantis mopsas. Kiti galimi variantai – Maltos bišonas, retriveris, biglis arba vienas iš daugybės terjerų. Verta priminti, kad Žuvų namuose ir širdyje visada atsiras vietos ligotiems ar seniems gyvūnams. Nesvarbu, kas tai bebūtų – likimo valiai palikta katė, paukštis palaužtu sparneliu ar susižeidusi voverė.

Nepamirškite, kad idealių šunų ar kačių, kaip ir žmonių, paprasčiausiai nėra. Rinkdamiesi augintinį įvertinkite ir savo būsto plotą, o šuns dresūrai – ir reikiamą aplinką. Kokio gyvūno jums reikia – tylenio, ar sugebančio pranešti apie užsukusį prašalaitį? Ką padarėlis jums suteiks – ramybę namuose, ar prisidės prie aktyvesnio gyvenimo?

Grįžę norite namus matyti apverstus, ar tokius, kaip palikote? Esate pasiruošę kuokštais rinkti ilgaplaukių paliktus plaukus? Šukuosite keturkojį dažnai, ar ne? Kiek galvojate išleisti augintinio įsigijimui ir priežiūrai? Taip pat išsiaiškinkite, ar šeimoje nėra šuniui, katei alergiškų asmenų.

Prisiminkite, kad didesni šunys gali kiek erzinti kartu gyvenančius senolius. Tuo tarpu vaikams, tikėtina, dažniau grybštelės mažųjų šunų veislių atstovai, kadangi pastarieji lengviau užkliudomi nei didesni keturkojai. Katės rodo ne ką mažesnius principus.

Parengta pagal Ehow.com, Dailyhoroscope.com ir kt. inf.


Šiame straipsnyje: horoskopasgyvūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Dvyne

Dvyne portretas
apie mano zenkla parasyta nesamone,bezdzioniu negaliu pakest,paskui suni nenoriu lakstyt.Jau 12m laikau siamo kate

zinau

zinau portretas
mergele,tai ji pakencia tik zuvis akvariume.Jokiu kaciu,sunu

vėžys

vėžys portretas
aš esu nemėgstu gyvūnų kambariuose. Neneigiu jų, mėgstu paglostyt ir pažaist, bet tik lauke ar svečiuose. Dabar visi rašo, kas netingi ir pripaisto visokių nesąmonių. Kai žmogui morališkai blogai - jis bando tikėti visokiomis rašliavomis
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių