„EXPO 2012“: Lietuvos paviljone – gintarinės suknelės premjera

Gegužės 31 d. Lietuvos paviljone pasaulinėje parodoje „EXPO 2012“ Yeosu, P. Korėjoje pirmą kartą visuomenei pristatyta suknelė iš gintaro.

Suknelės kūrėjai menininkai Algina ir Rolandas Žalimai tvirtino esantys labai maloniai nustebinti publikos dėmesiu.

„Jaučiamės labai pakylėtai, tokio susidomėjimo tikrai nesitikėjome. Visi, norintys išvysti suknelę, netilpo į salę, - pasakojo autoriai, - Žinojome, kad italams, kinams įdomus gintaras, bet nesitikėjome, kad taip gintaru domėsis korėjiečiai“.

Kūrėjai pasakojo, kad, kai tik sužinojo apie Lietuvos paviljono parodoje „EXPO 2012“ temą „Gintaras“, nusprendė, kad tai būtų idealiausia vieta suknelės pristatymui. „Tuo metu suknelė dar tik buvo kuriama, tačiau jau turėjome svajonę pristatyti ją gintariniame paviljone. Atrodo neįtikėtina, kaip svajonės gali virsti realybe“, - džiaugėsi R. Žalimas. Pasak kūrėjo, tai pirmasis jų darbų pristatymas Azijoje.

Suknelę demonstravusi Lietuvos paviljono gidė Rūta Sakalauskaitė tvirtino, kad ją apsivilkusi pajuto malonią šilumą ir ją apėmęs pojūtis tarsi ji vaikščiotų Lietuvos pajūriu.

Renginys sulaukė ne tik korėjiečių, bet ir kitų šalių atstovų bei Korėjos žiniasklaidos susidomėjimo – menininkus kalbino kelios nacionalinės Korėjos televizijos ir būrys žurnalistų.

Kinijos paviljono atstovai kvietė A. ir R. Žalimus dalyvauti jų paviljono renginyje birželio mėnesį, tačiau kūrėjai tuo metu jau bus parvykę į Lietuvą.

Suknelės kūrimui menininkai sunaudojo 4,5 kg gintaro, dirbo apie 3 tūkst. valandų. Suknelė po gabalėlį gaminta rankomis senuoju lietuvišku audimo būdu. Ši suknelė pretenduoja būti įtraukta į pasaulio Gineso rekordų sąrašus.

Tai – jau antroji menininkų iš gintaro gabalėlių sukurta suknelė. Pirmoji suknelė buvo gaminta tinklinio rišimo būdu, jai sunaudota 2,6 kg gintaro. Pirmosios suknelės autorės - rūbų dizainierė Dalia Duškesė ir menininkė Algina Žalimienė.

Kalbinami A. ir R. Žalimai prasitarė, kad po suknelės pristatymo jų galvose jau kirba ateities planai, tačiau kol kas jie bus laikomi paslaptyje.

Gintarinės suknelės pristatymas -  dalis gegužės pabaigoje - birželio pradžioje Lietuvos paviljone vykstančių Lietuvos turizmo savaitės renginių, kuriuos organizuoja Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos.

2012 m. Lietuva oficialiai jau dešimtąjį kartą dalyvauja pasaulinėje parodoje. Mūsų šalies dalyvavimą EXPO parodoje Vyriausybė jau penktą kartą pavedė koordinuoti Aplinkos ministerijai.

Jeosu (Yeosu) mieste, kuris įsikūręs pietinėje Pietų Korėjos pakrantėje, paroda „EXPO 2012“ vyks tris vasaros mėnesius - nuo gegužės 12-osios iki rugpjūčio 12 dienos, joje dalyvauja 104 valstybės, tarptautinės organizacijos. Parodoje, kurios tema – „Gyvieji vandenynai ir pakrantės“, pristatomos pažangiausios jūros išteklių įsisavinimo technologijos, aplinkosaugos ir darnios plėtros problemos, vandenynų ir jūrų pakrantėse gyvenančių tautų kultūra.


Šiame straipsnyje: Expo 2012suknelėgintaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
tuoj ir korejiecius apgaus sita aferistu seimynele,LIETUVOJ prisidirbe iki ausu skolose zmonems tukstanciais ir dar turi naglumo dantis viesai svolociai rodyti.Patariu zmonems pries pradedant reikalus su Rolandu ir Algina ZALIMAIS pasidometi ju istorija pas antstolius,pazadu kad bus idomu
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių