Ekspertai tvirtina, kad meilė - ne liga

Nė vienas tarptautinis medicinos dokumentas neapibūdina meilės kaip ligos, pareiškė Sankt Peterburgo V.Bechterevo mokslinių tyrimų instituto vyresnioji mokslo darbuotoja Ana Vasiljeva spaudos konferencijoje trečiadienį.

„Nėra dokumentų, kuriuose meilė būtų apibūdinama kaip liga. Didesnė problema šiandien, į kurią reikia atkreipti dėmesį , - žmogaus nesugebėjimas užmegzti gilius, ilgus santykius. Daugelis bijo jausmų“, - sakė A.Vasiljeva.

Spalio pradžioje kai kurios žiniasklaidos priemonės, remdamosi Pasauline sveikatos organizacija, pranešė, jog ekspertai pripažino  meilę liga ir net suteikė jai šifrą F63.9.

Savo ruožtu aukščiausios kategorijos gydytojas-psichoterapeutas ir seksopatologas Levas Ščeglovas pažymėjo, kad nelaimingos meilės aukos šiandien dažnai prašo medicinos pagalbos. „Mūsų visuomenėje veikiau priimta kalbėti apie sekso techniką nei apie jausmus. Švietimo sistema gali būti tik valstybinė. Šiandien Švietimo ministerijos politika neteisinga - moksleivius reikia šviesti“, - sakė jis.

„Religingas žmogus pasakys, kad meilė - tai dieviškas jausmas, o psichiatras gali rasti psichikos procesų sutrikimo požymių. Norma ar patologija - priklauso nuo žmogaus“, - pridūrė gydytojas.


Šiame straipsnyje: meilėliga

NAUJAUSI KOMENTARAI

tai

tai portretas
tai del ko zudosi soka nuo tiltu ir taip tttttttttttttt
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių