EK pasiūlymas neatskleisti būsimo kūdikio lyties kelia pyktį

Jei bus patvirtintas naujas Europai pritaikytos rekomendacijos, tėvai negalės sužinoti būsimo kūdikio lyties.

Europos Komisijos Lygių teisių komitetas parengė pasiūlymą, kuriuo gydytojams būtų draudžiama skelbti embriono lytį, rašo „Daily Mail“.

Tėvų atstovai į tokį pasiūlymą sureagavo su pykčiu. Gydytojai taip pat išreiškė savo nuomonę, kad toks įstatymas būtų beprasmis.

Toks pasiūlymas buvo pateiktas kaip reakcija į abortus, kurių metu šalinami moteriškos lyties embrionai. Teigiama, kad tokia praktika pastebima buvusiose Sovietų Sąjungos šalyse. Jei toks nutarimas butų priimtas, kūdikio lyties iš anksto nebūtų galima sužinoti 47 Europos šalyse.

„Mumsnet“ tėvų internetinio portalo darbuotoja Justine Roberts teigia, kad tėvai sužinoti kūdikio lyti nori tik dėl praktinių priežasčių – kokia spalva dažyti vaiko kambarį ar kokius drabužius pirkti.

„Manau, kad nėščios moterys pyks ir jaus nusivylimą, kai joms bus atsisakyta atskleisti kūdikio lytį“, - kalbėjo moteris.Europos Komisija neturi teisės priversti valstybes laikytis jos rekomendacijų, tačiau jų pasiūlymai dažnai įsigalioja konvencijose ar sutartyse.

Svarstymas dėl pasiūlymo neleisti tėvams sužinoti būsimo vaiko lyties bus svarstomas spalio mėnesį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių