Dvynius pagimdžiusi 66-erių šveicarė sulaukė kritikos

Šveicarijoje vyriausia  žinoma gimdyve šalyje tapusi dvynių motina, 66 metų protestantų pastorė, pirmadienį sulaukė žiniasklaidos ir aplinkinių kritikos.

Graubiundeno kantone gyvenančiai moteriai, kurios pavardė neskelbiama, Ukrainoje buvo atlikta Šveicarijoje uždrausta apvaisinimo in vitro procedūra, rašo bulvarinis laikraštis „SonntagsBlick“.

Maždaug prieš dvi savaites po Cezario pjūvio, kuris buvo atliktas kantono sostinės Kūro ligoninėje, ji susilaukė dvynių. Moteris ir mažyliai iki šiol tebėra ligoninėje ir stebimi medikų.

„Neįtikėtina, ką šiais laikais gali medicina. Dabar noriu ramiai pasidžiaugti šiuo įvykiu“, - cituodamas gimdyvę rašo laikraštis „SonntagsBlick“.

Tačiau laikraščio „Le Matin“ žurnalistas kritikuoja moterį dėl jos „savanaudiškumo“ ir „neatsakingumo“. Joshua ir Michaelo vardus gavę mažyliai savo paauglystę praleis mėgindami parūpinti vietą savo motinai senelių namuose, rašo laikraštis.

Šiai nuomonei pritaria ir vienas kaimyninio Griūšo miestelio gyventojas.

„Tai grynas savanaudiškumas, vaikams tai nėra gerai“, - kalbėjo jis interviu laikraščiui „SonntagsBlick“.

Nemažai dėmesio ši tema pirmadienį susilaukė ir interneto pokalbių svetainėse.

Ženevos universitetinės ligoninės vyriausiais gydytojas Olivier Irionas rašo, kad „reikia susitaikyti su pačios gamtos nustatytais apribojimais ir vadovautis sveiku protu“.

Apvaisinimo procedūros in vitro būdu turėtų būti taikomos jaunesnėms moterims, kurios negali pastoti, priduria jis.

Tačiau Griūšo miesto, kuriame dabar gyvena moteris, vicemeras Lorenzas Casutt-Pengas džiaugsmingai sutiko žinią apie pasaulį išvydusius mažylius.

„Vaikai yra mūsų ateitis. Labai gerai, kad ir vaikai, ir jų motina jaučiasi gerai“, - sakė jis.

Ankstesnis rekordas Šveicarijoje priklausė moteriai, kuriai buvo 64-eri, kai ji pagimdė dukrytę, o pranešimai rodo, kad seniausia pasaulyje gimdyvė yra viena indė, kuri dvynius pagimdė būdama 70-ies metų amžiaus.


Šiame straipsnyje: dvyniaigimdymasgimdyvė

NAUJAUSI KOMENTARAI

ne

ne portretas
Patirstinkim spalvas: o jei jai butu taip, kokie 76m? Pagimde ir po keleriu metu dingo... Vaikai auga naslaiciai, vaiku namuose. => Taip cia 100% savanaudiskumas, kai moteris galvoja vien apie save, o jos vaiku tolesnis gyvenimas, mokslai, aplamai tolesnis ju likimas jai neegzistuoja, nusispjauti i tai. Mazai skiriasi nuo to kai pagimdo paaugle ir numeta vaikus laiptinej, mazu kas priglaus. Kadangi pasitaiko tokiu geguciu, turetu buti amziaus apribojimas gimdymams vien del vaiku, kuriems tevai, o ypac mama labai reikalingi augant, ir ne tik vaikysteje...

lilija

lilija portretas
straipsny as jokios kritikos neizvelgiau

Jaunoms kritikėms

Jaunoms kritikėms portretas
gali nutikti, kad negalėsit auginti savo vaikelių, nes dabar visos lekia uždarbiaut į užsienį, ar susirgti, ir prižiūros gali mamytėms jaunoms reikėti. Kiek kam gyventi - tai jau nereik pranašauti. Net juodos duonos pluta dalindamiesi, užaugs sveikesni ir doresni, nei tie, kur pilni namai visko, ir alkio nepatyrę, bet iš gero gyvenimo nueina šunkeliais. O moteriškėms metų tiek, kiek jos jaučia.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių