Draudikai: rizikingiausias – Egiptas, brangiausia gydytis – JAV

Dažniausiai medikų pagalbos prireikia atostogaujantiems Egipte, o brangiausiai už gydymą tenka mokėti JAV. 

Tai paaiškėjo draudimo bendrovei „If“ apžvelgus  praėjusių ir šių metų kelionių rizikos tendencijas. 

Padažnėjus mūsų tautiečių kelionėms į JAV, draudikai patyrė, kad sveikatos paslaugos ten yra vienos brangiausių pasaulyje. Vienam bendrovės klientui viešint Amerikoje buvo operuotas ūmus apendicitas. Už šią operaciją pateikta sąskaita siekė net 65 tūkst. Lt. 

Egipte žmonės dažniausiai neįvertina saulės aktyvumo ir tenykščio maisto gaminimo ypatumų, todėl medikų globon patenka dėl odos nudegimų, šilumos smūgio bei apsinuodijimo maistu.

Apskritai vasaros metu atostogaujant užsienyje dažniausiai sergama ūmiais alerginiais susirgimais, gastroenteritu, ausų ir akių uždegimais. Išvykus į šalis, kur vyrauja didesnis nei 35 laipsnių karštis, skundžiamasi dėl padidėjusio kraujospūdžio ar širdies veiklos sutrikimų. 

Vidutiniškai viena diena praleista ligoninėje užsienyje kainuoja apie 200 eurų. Lyginant su poilsinių kelionių kainomis, tai sudaro maždaug pusę vieno asmens poilsinės kelionės kelialapio kainos.

Sunkmečio kelionių rizika

„Sunkmetis turėjo nežymios įtakos tautiečių keliavimo įpročiams: kas pamėgo keliauti anksčiau, keliauja ir dabar. Vietos į kurias atostogų užsienyje vyksta lietuviai taip pat yra nepakitusios: Turkija, Graikija, Egiptas, mėgstamos ir kelionės į netolimąjį užsienį – kaimyninę Latviją ar Lenkiją“,- sako draudimo bendrovės „If“ asmens draudimo produkto vadovė Lina Aidukevičienė. 

Kadangi siekiama sutaupyti, daugėja kelionių nuosavu automobiliu, taip pat vis dažniau atsisakoma kelionių organizatorių paslaugų ir keliaujama savarankiškai. Pasak draudikų, renkantis tokius keliavimo būdus kelionėje daugėja nežinomųjų, natūralu, ir rizikos. Vis tik kelionės draudimo kaina tiek keliaujant su kelionių organizatoriumi, tiek pačiam planuojantis maršrutą nesikeičia.

Sąlygos skiriasi

Draudikų teigimu, labai svarbu, kad drausdamiesi kelionių draudimu, žmonės pasidomėtų kokiomis sąlygomis jie yra draudžiami, kokie įvykiai laikomi draudžiamaisiais, kokios taikomos išimtys ar apribojimai. Skirtingos draudimo kompanijos paprastai siūlo skirtingo lygio apsaugą. Atitinkamai skiriasi ir poliso kaina, todėl svarbu iš anksto žinoti, kokia apsauga įsigyjama.


Šiame straipsnyje: Egiptasgydymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių