Per didelis cukraus vartojimas sukelia širdies ligas

Per dažnas cukraus vartojimas ne tik prideda kelis kilogramus antsvorio, tačiau ir padidina tikimybę susirgti širdies ligomis. Moterims siūloma suvalgyti ne daugiau nei 6 apdirbto cukraus arbatinius šaukštelius, vyrams - 9 arbatinius šaukštelius.

„Jeigu valgote riebų maistą - tai gali padidinti trigliceridų ir cholesterolio kiekį organizme. Per didelis cukraus vartojimas sukelia tokias pačias reakcijas“, - sako tyrimą atlikusi JAV mokslininkė ir medikė Miriam Vos.

Kaip rašo portalas canada.com, tyrėjai apklausė 6 tūkstančius suaugusiųjų, kurie buvo suskirstyti į dvi grupes pagal suvartoto cukraus kiekį ir cholesterolio kiekį kraujyje .

Pirmoji grupė vidutiniškai suvalgė 46 arbatinius šaukštelius cukraus, kita - vidutiniškai 3 šaukštelius cukraus per dieną. „Norėdami džiaugtis gera sveikata turime mažinti cukraus vartojimą, nes cukrus ne tik skatina nutukimą, bet ir yra pagrindinis nusikaltėlis, skatinantis diabeto atsiradimą, lemia aukštą kraujospūdį ir sukelia širdies ligas“, - sakė M.Vos.

Maždaug 16 procentų apklaustųjų daugiausiai kalorijų gaudavo vartodami cukrų.

Tyrėjai atkreipė dėmesį, jog reikėtų mažinti cukraus kiekį saldintuose nealkoholiniuose gėrimuose, tuomet mažiau pinigų bus skiriama kovai su žmonių nutukimu.


Šiame straipsnyje: cukruscukraus vartojimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių