Per daug laisvo laiko kelia stresą, sako mokslininkai

Lakstydamas tarp šeimos ir darbo žmogus dažnai susimąsto, kad turi per mažai laiko sau. Tačiau mokslininkai teigia, kad daug daugiau streso kelia per daug laisvo laiko turėjimas, negu lėkimas be sustojimo.

Cincinačio ir Bayloro universitetų mokslininkai atliko tyrimą, kurio metu buvo apklausta 1329 paaugliai ir nustatyta, kiek jie turi laisvo laiko ir kiek laimingi jie yra, rašo „Daily Mail“.

Paaugliai, kurie manė turintys mažai laisvo laiko, jautėsi blogai, tačiau tie, kurie turėjo per daug laisvo laiko, greitai pradėdavo nuobodžiauti.

„Per daug ar per mažai? Geriausia kai randama pusiausvyra“, - teigia mokslininkai.

„Gyvename metu, kai laikas yra labai svarbus. Jaučiamas laiko spaudimas ar jo trūkumas susijęs su mažesniu laimės pojūčiu. Tuo pat metu vartotojiškumas taip pat palieka neigiamą įspaudą laimės suvokime“, - aiškina projekto autoriai.

Apklausos išvadose rašoma: „Gyvenimo kokybė gerėja, kai yra surandama pusiausvyra tarp laisvo ir užimto laiko. Tai padeda ne tik jaustis laimingesniu, bet ir sumažinti kai kuriuos neigiamas vartotojiškumo pasekmės, gyvenant  skubančiame pasaulyje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių