Blogos naujienos tėčiams: kūdikiai su mamomis turėtų miegoti iki 3 m.

Kūdikiai turėtų motinų lovose miegoti iki tol, kol jiems sukanka treji metukai, tvirtina mokslininkai.

Ginčytiną pasiūlymą išsakė pediatras, kuris pastebėjo, kad dviejų dienų kūdikiai miega prasčiau, paguldyti į minkštus patalus, nei tie, kurie užmigdomi motinos rankose. Taip pat pastebėta, kad atskiroje lovoje nuo motinos miegančių vaikų širdelės patiria daugiau streso, rašo „Daily Mail“.

Miegojimas atskirai sunkina motinos ir kūdikio ryšiui užsimegzti – tai kenčia smegenų vystymuisi. Pediatras bijo, kad tokie vaikai paaugę pasižymės blogesniu elgesiu.Cape Town universiteto mokslininkas Nilsas Bergmanas tikina, kad pirmąsias savo savaites kūdikiai turėtų miegoti motinų glėbiuose.

Po to jie turėtų būti ir toliau guldomi į lovas, kuriose miega motinos, kol vaikui sukanka trys ar keturi metai.

Nepaisant tokio pasiūlymo, baiminamasi dėl galimų atvejų, kai mamos miego metu užsiverčia ant kūdikių ir šie uždūsta. Todėl dažniausiai moterims nesiūloma į savo lovą guldyti kūdikių.

Neseniai atliktas britų mokslinis tyrimas nustatė, kad du trečdaliai netikėtai įvykusių kūdikių mirčių priežasčių yra bendras miegojimas lovoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

a

a portretas
mano abu vaikai su manim miegojo. Dabar miega atskirai.

rimas

rimas portretas
mažiems reikia miegoti atskirai.tikatskirai.

Nuo seno

Nuo seno portretas
Nuo seno kūdikiai ir maži vaikai miegodavo su tėvais. Ir blaivi mama tikrai nenuguls savo vaiko. Tarybiniais metais ne tik kūdikius pradėta migdyti atkirai, bet buvo daugybė ir kitų nesuvokiamų bandymų ... Užtat dabar turime begalę priklausomų ir psichikos ligų kamuojamų žmonių.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių