Badaujantis jogas pribloškė mokslininkus

83-metis indas, tvirtinantis jau septynis dešimtmečius gyvenantis be vandens ir maisto, nustebino jį dvi savaites tyrusius Indijos kariuomenės medikus.

Prahladas Janis dvi savaites praleido Gujarato valstijos ligoninėje, kur jį nuolat stebėjo 30 medikų komanda. Per tą laiką jis nei valgė, nei gėrė, nei ėjo į tualetą, praneša naujienų agentūra AFP.

„Mes vis dar nežinome, kaip jis išgyvena. Vis dar neaišku, koks tai fenomenas“, - po eksperimento žurnalistams teigė neurologas Sudhiras Shahas.

Jogas į ligoninę patalpintas Indijos gynybos tyrimų ir vystymo organizacijos iniciatyva. Šis valstybinis gynybos ir kariuomenės tyrimų institutas tikisi, kad jogo tyrimų rezultatai galėtų padėti kariams išgyventi be vandens ir maisto, pagelbėti astronautams ar išgelbėti žmones, nukentėjusius per stichines nelaimes.

Indą stebėję mokslininkai tvirtina, kad stebėjimo laikotarpiu Jani sąlytį su skysčiu turėjo tik tuomet, kai skalaudavo gerklę ar maudydavosi.  

Pasibaigus eksperimentui, Janis sugrįžo į savo kaimą, esantį Gujarato valstijos šiaurėje, kur jis toliau užsiiminės joga ir medituos. Jis tvirtina, kad kai buvo jaunas, jį palaimino deivė, suteikusi nepaprastų galių.

Per 15 dienų trukusius stebėjimus, gydytojai skenavo Janio organus, smegenis, kraujagysles, atliko širdies, plaučių tyrimus, tyrė atmintį.

DNR analizės, molekulinės biologijos, hormonų, fermentų, energijos apykaitos ir genų tyrimų rezultatai turėtų paaiškėti tik po kelių mėnesių.

„Jei Janis negauna energijos iš maisto ir vandens, jis ją turi gauti iš kitų aplink esančių energijos šaltinių, saulės šviesa gali būti vienas jų“, - teigė S. Shahas.


Šiame straipsnyje: joga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių