Ar sportas gali įveikti „storumo geną“?

Kai nebepavyksta įsisprausti į senus drabužius, labai lengva viskuo apkaltinti savo genus. Tačiau neretai asmenys net nesistengia sportuoti, nes galvoja, kad „jei storumas užfiksuotas genuose“, joks sportas nepadės.

Tačiau mokslininkams pavyko įrodyti, kad vis dėlto žmogus nėra savo genų „įkaitas“, kai kalbama apie svorį, rašo „Daily Mail“.

Pasirodo, kad fizinis aktyvumas gali „ištirpdyti“ nereikalingus riebalus net tiems, kurie yra linkę sustorėti dėl savo genų.

Mokslininkai tyrimo metu išstudijavo „nesveiko maisto geną“, kuri turi du trečdaliai britų. Yra pastebėta, kad žmonės, turintys šį geną, per dieną suvartoja apie 100 kalorijų daugiau nei žmonės be šio geno. Tyrimo metu buvo išstudijuota 220 tūkst. pasaulio gyventojų genai, svoris ir sportavimo įpročiai. Kembridžo mokslininkai dar kartą įsitikino, kad šis genas susijęs su viršsvoriu. Tačiau taip pat pabrėžė, kad labai ryškus sportavimo efektas žmonėms su šiuo genu. 

Namisėdos su šiuo genu buvo nutukę 30 proc. daugiau nei tie, kurie neturėjo geno. Tarp tų, kurie sportavo ir turėjo geną, nutukusių buvo 22 procentais daugiau nei be geno esančių tyrimo dalyvių.

Mokslininkai priėjo išvadą, kad šio geno efektą sportuojant galima sumažinti 27 proc.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gali

gali portretas
ir dar kaip ,viskas VALIOJE......

as

as portretas
koki dar storumo gena??? esti reikia maziau ir nebus jokiu storumo geno:))
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių