Ar patikėtumėte savo grožiu rūpintis būsimiems specialistams?

Ar sutiktumėte savo grožį patikėti į jaunų, tik besimokančių būsimųjų grožio specialistų rankas? Ketvirtadienį kauniečiai grožio procedūromis lepinosi naujai veikiančiame kirpimo, grožio ir susijusių paslaugų sektoriniame praktinio mokymo centre, kuriame lankytojus aptarnavo ne tik patyrę meistrai, bet ir jų prižiūrimos būsimos grožio specialistės, kurios dar tik mokosi pasirinktos profesijos.

„Klientė pageidavo išsiplauti plaukus ir pakirpti plaukų galiukus. Klientė nori pasitikti vasarą palengvėjusia šukuosena, - plaudama tamsiaplaukei klientei plaukus sakė būsimoji kirpėja Gintarė.- Mokantis kirpimo amato sunkiausia sumaišyti plaukų dažus, reikia tiksliai žinoti, kiek pilti peroksido  ar emulsijos, kad gautųsi norima dažų spalva.“

Kitai moksleivei kur kas sunkesnis darbas atrodė lygiai dažais ištepti plaukus. „Dažant plaukus svarbiausia tolygiai paskirstyti plaukų dažus, kad nenusidažytų dėmėmis. Namuose norinčioms dažytis plaukus reikėtų plaukus suskirstyti poros centimetrų sruogomis ir plaukus dažyti nuo šaknų, - sakė būsimoji kirpėja Karolina. - Moterys neturėtų pamiršti, kad plaukus apsaugo riebalai, todėl prieš dažymą negalima plauti plaukų.“

Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centre  kauniečiai kirposi, dažėsi plaukus, darėsi manikiūrą bei masažus. Merginos ypač susispietė kosmetikos kabinete, kuriame buvo atliekamos veido odos procedūros ar daromas makiažas.

„Klientė pageidavo pasidaryti veido pilingą ir atgaivinti pavargusią odą. Pilingą reikia atlikti pagal veido masažo linijas ir pradėti nuo smakro. Reikėtų vengti trinti akių zonas“, - valydama klientės makiažą kalbėjo mokinė Martyna.

Nuo ko pradėti daryti makiažą? Mokinės nors ir nedrąsiai, tačiau vardijo žinias: pirmiausia reikia švariai nuvalyti veido odą toniku ar kosmetiniu pieneliu, tada veidą padengti kremine pudra, akių vokus padažyti šešėliais ir paryškinti akių liniją akių pieštuku bei padažyti blakstienas tušu. Paskutinis makiažo štrichas - lūpų dažai ir biri kompaktinė pudra.

„Jeigu šešėliais padengsime akių voką ties antakio linija - apvalios akys taps dar apvalesnės formos. Tokioms akims tinkamiausias makiažas - pabrėžiant išorinius akies kampučius ir sukuriant katės ar rytietiškų akių įvaizdį. Jei akys yra nedidukės ir įkypos - tai tada reikia platinti akis“, - sakė vyriausioji mokytoja Ingrida Lučiūnienė.

Specialistė sakė, kad lietuvėms labiausia tinka šalti kosmetikos atspalviai, nes daugelis tautiečių priklauso vasaros tipui, kuriam būdingi pilko atspalvio plaukai ir odos spalva bei pilkšvos akys. „Jų kreminė pudra turėtų būti rusvo atspalvio. Lietuvės neturėtų dažytis kaip pietų kraštų moterys, tuomet jaunos moterys atrodo daug vyresnės“, - sakė I. Lučiūnienė.

Nemaža moterų eilutė norėjo pasidaryti manikiūrą. „ Pirmiausia reikia apsidildyti nagus norima forma, vėliau po vieną ranką pamirkyti šiltame vandenyje su muilu ir pamažu atstumti nagų odeles. Atlikus šias procedūras odeles patepkite aliejuku su vitaminu E arba C ir nulakuokite nagus nagų stiprikliu,- pasakojo būsimoji manikiūrininkė Tatjana Zapevalova. - Prieš lakuojant nagus reikia nagų lako buteliuką patrinti tarp delnų, o nagą padengti trimis brūkštelėjimais - pradėti nuo nago vidurio, tada lakuoti kairę nago pusę, o po to dešinę. Išteptas šalia nagų esančias odeles švelniai nuvalykite ausų krapštuku.“

Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centre mokoma atlikti ne tik kosmetines procedūras, bet ir - masažus.

„Mes mokiname klasikinio masažo, nes tai - visų kitų masažų pagrindas. Klasikinį masažą sudaro keturi etapai: glostymas, trynimas, maigymas ir vibracija. Švelniai glostant kūną neturi susidaryti odos raukšlės, jos turi pasirodyti tik trinant odą. Glostant suaktyvinama kraujotaka ir išjudinami viršutiniai odos sluoksniai. Trynimą galima atlikti spiralės kontūrais, pirštų pagalvėlėmis ar delno pagrindu. Maigymas ir vibracija padeda išjudinti raumenis. Svarbu žinoti, ko žmogus masažu siekia - atsipalaiduoti ar pasigydyti“, - sakė kosmetikos skyriaus mokytoja metodininkė Elena Tamulynienė.

Jeigu masažuojate kaklo ar galvos sritis, žmogus gali sėdėti atsirėmęs į kėdės atkaltę ar atsiremti į sieną. Viso kūno masažą patariama atlikti nuo nugaros, vėliau masažuoti kojas ir rankas, vėliau pilvą ir priekines kojų vietas.

Kirpimo, grožio ir susijusių paslaugų sektorinis  praktinio mokymo centras Kaune kuriamas Kauno paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centro bazėje. Iki 2009 m. į grožio srities mokymo bei žmogiškųjų išteklių stiprinimą buvo investuota daugiau  nei 10 mln. litų, viso centre į materialiuosius bei intelektualiuosius išteklius investuota per 37 mln. litų. Įvertinus šias pastangas, mokykla sulaukė ir Europos Sąjungos struktūrinių fondų paramos. Profesinio mokymo infrastruktūros plėtrai -  pastatams rekonstruoti, naujai įrangai įsigyti - skirta 16 mln. Litų.

Projektas  „Kirpimo, grožio ir susijusių paslaugų sektorinis praktinio mokymo centras įgyvendinamas, siekiant sukurti naują bei modernizuoti esamą profesinio mokymo infrastruktūrą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių