Ar mokslininkams ir IT specialistams dažniau gimsta vaikai autistai?

Pastebėta, kad Didžiojoje Britanijoje per pastaruosius metus ypač išaugo autizmo atvejų. „Metro“ laikraštis kalbino britų psichologą, kuris įsitikinęs, kad žmonės, dirbantys mokslinį ar su technologijomis susijusį darbą, dažniau susilaukia vaikų autistų.

Kembridžo universiteto Autizmo tyrimų centro psichologas Simonas Baron-Cohenas teigia, kad mokslinį darbą dirbantys asmenys ypač koncentruojasi ties sisteminimus, kuris pastebimas ir autizmu sergančiuose vaikuose. Kartu laboratorijose dirbantys specialistai bei autizmą turintys vaikai neturi empatijos jausmo.

Psichologas tikina, kad jei abu tėvai dirba mokslinį ar su technologijomis susijusį darbą, jie labiau rizikuoja, kad vaikas gims autistas. Manoma, kad „sistemintojo“ darbą atliekantys žmonės savo darbo specifiką gali perkelti į vaikus.

Mokslininkai iki šiol galvoja, kad autizmą nulemia genetikos ir aplinkos poveikio kombinacija. Tačiau pagrindinės priežastys kol kas lieka paslaptyje.

Mokslininkai tiki, kad yra šimtai genų, kurie gali būti atsakingi už autizmą.

Autizmas išsivysto dėl sutrikusio smegenų vystymosi. Nuo autizmo kenčiantys vaikai pasižymi veiksmų kartojimu, komunikacijos bei socializacijos sutrikimais. Jis pasireiškia iki vaikui sukanka trys metais ir tęsiasi visą gyvenimą.

Kaip jau minėta, mokslininkams vis dar nepavyksta išsiaiškinti konkrečių autizmo priežasčių, tačiau pastebėta, kad autizmu pasižymintys vaikai turi daugiau ląstelių priekinėje smegenų žievėje.

Kembridžo universiteto mokslininkas teigia, kad matematikai turi daugiau autizmo charakteristikų nei likę žmonės. Mokslininkas planuoja atlikti tyrimą Silikono slėnyje, kur taip pat pastebėta didesnis autizmo atvejų skaičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lina

lina portretas
cia sunku irodyti pas mus gime dvyniai is kuriu vienas autistas tai kaip cia
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių