Alzheimerio liga gali būti užkrečiama, rodo preliminarūs tyrimai

Naujas mokslinis tyrimas, kurio metu bandymai buvo atliekami su pelėmis, atskleidė, kad Alzheimerio liga gali kilti dėl infekcijos ar net būti perduodama.

Tyrimo metu į peles buvo perkelta žmogaus smegenų audinio ląstelių iš Alzheimerio liga sergančio žmogaus. Pelėms ši liga išsivystė ir pradėjo plisti smegenyse. Pelėms įsodinus sveiko žmogaus smegenų audinio, jos jokių simptomų neparodė, rašo livescience.com.

„Mūsų tyrimas atskleidė, kad Alzheimerio liga gali kilti dėl infekcijos proceso, kuris primena kempinligės plitimą“, - pasakojo neurologijos profesoriaus Claudio Soto iš Teksaso universiteto.

„Alzheimerio liga panaši į susirgimus, kurių metu proteinų forma pakinta ir jie gali „sugadinti“ kitus proteinus smegenyse“, - teigė mokslininkas.

Nepaisant tyrimo rezultatų, duomenys yra preliminarūs ir kol kas neaišku, ar tokie pat procesai vyksta ne tik pelėse, bet ir žmoguje. Pokyčiai pelių smegenyse įvyko esant dirbtinoms sąlygoms, kurių žmogus natūralioje aplinkoje nepatiria. Mokslininkai planuoja pradėti tyrimus, kurie parodytų, ar žmoguje vyksta tokie patys procesai.


Šiame straipsnyje: Alzheimerio ligamedicinaliga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Kokie šaltiniai naudoti?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių