Žinomos moterys atskleidė, kokiems aksesuarams neatsispiria

  • Teksto dydis:

Kelias dienas Kaune, „Žalgirio“ arenoje, vykstanti tradicinė paroda - mugė „Moters pasaulis“ visuomet sudomina ir žinomas dailiosios lyties atstoves, į ją ateinančias tiek įsigyti visokių įdomių daiktų, tiek tiesiog susipažinti su naujausiomis masinės mados tendencijomis.

„Mugėse visada ieškau kažko namams – kvapų ar aksesuarų. Visada neatsispiriu originalioms ir mieloms rankų darbo pagalvėlėms“, – sakė dainininkė Viktorija Vaičaitė.

TV gelbėtoja, vaikelio besilaukianti Gerda Žemaitė pastebėjo, jog jos akys šįkart krypo ne tik į interjero detales, natūralią kosmetiką bei kailius, bet ir į mažyliams skirtas grožybes.

„Į muges einu kartu su mama moteriškai praleisti laiko. Viską apžiūrime, aptariame, nors pirkti neskubame. Tiesa, visada į dideles parodas eidavau paskutinę jų dieną. Šįkart apsilankiau pirmąją ir iškart įvertinau to privalumus – mažai žmonių, todėl niekas tavęs nestumdo ir ramiai, be streso gali sustoti prie bet kurio sudominusio kampelio“, – sakė žinoma šokėja Eglė Straleckaitė-Daugėlė.

Eglė Straleckaitė-Daugėlė

Ji neslėpė daugiausiai laiko šįkart praleidusi prie tekstilės gaminius pristatančio stendo, kuriame buvo galima pasigrožėti fotografės ir vaikiškų žurnalų dizainerės Indrės Šalčienės kurtų rankinių, kuprinių, delninių, juosmens piniginių bei kitų gėrybių kolekcija „Attitude“.

„Autoriniai darbai visada labiausiai domina. Juk, kai namuose spintos lūžta nuo daiktų, pradedi atsirinkti, kas iš tiesų patinka“, – sakė E. Straleckaitė-Daugėlė, sutikusi ir dainininkę Irmą Jurgelevičiūtę bei menininkę Nomedą Marčėnaitę.

Leopardo, zebro raštai, švarkeliai – visa tai dabar labai madinga. Man nieko nereikia pirkti. Tiesiog „patikrinu“ mamos archyvą ir jame randu tokių gėrybių!

E.Straleckaitė-Daugėlė pasakojo šiuo metu itin pamėgusi kuprines, nors savo būtinųjų moteriškų aksesuarų kolekcijoje turi daugybę rankinių. Viena jos mėgstamiausių – per petį permetama džinsinė, paveldėta iš mamos. Pašnekovė atvira – jos mama ir neišmeta, ir moka saugoti savo daiktus.

„Aš dar atsilieku nuo originalo, bet įprotį viską kaupti irgi turiu!“, – su šypsena sakė jauna moteris.

Būtent naršydama po mamos spintą Eglė įsitikino – mados grįžta su trenksmu, o kažkada nebe tokie dailūs buvę daiktai netikėtai sušvinta naujomis spalvomis.

„Leopardo, zebro raštai, švarkeliai – visa tai dabar labai madinga. Man nieko nereikia pirkti. Tiesiog „patikrinu“ mamos archyvą ir jame randu tokių gėrybių! Beje, tie daiktai dabar yra unikalūs ir vienetiniai, nes niekur tokių nebeįsigysi!“, – pabrėžė pašnekovė.

Jai pritarė ir kurį laiką įdomios piniginės, dailiai apjuosiančios juosmenį, ieškojusi V. Vaičaitė. „Man patiko ryškios spalvos, drąsūs užrašai ant daiktų ir tai, kad darbas yra autorinis, sukurtas lietuvės“, – kalbėjo V. Vaičaitė.

Ji sakė nesanti nei kuprinių, nei rankinių maniakė – turi tik keletą šių moteriškų aksesuarų, kurie dažnai išsiskiria kokybe bei kaina. Be to, svarbi sąlyga – svarbiems daiktams susidėti skirta priemonė turi derėti prie visko.

G. Žemaitės garderobe kuprinių yra daugiau nei rankinių, nes kasdien vilkėdama darbinę uniformą ji visada galvoja apie patogumą.

Gerda Žemaitė.

„Turiu mažutę blizgančią delninę, bet kad į ją telpa tik telefonas!”, – sakė G. Žemaitė, tačiau kartais tikrai norisi ryškesnių, „kalbančių“ aksesuarų.

Kūrėja pasakojo pirmąją kuprinę sukūrusi sau ir jai  dekoruoti naudojusi autoportretą. Pašnekovė tvirtino norėjusi drąsaus, įkvepiančio, emociją keliančio aksesuaro.

„Vėliau atsirado daugiau nuotraukų, kuriose man patiko pozuojančių merginų išraiškos, apranga ar kitos detalės. Adaptavau fotografijas savaip. Taip ir gimė kolekcija“, – pasakojo I. Šalčienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

savas

savas portretas
Kokie jūs žmonės pikti,kam gi reikia žmogų įžeidinėti, na,buvo,tai buvo,tas buvo senai ir netiesa...Visų pirma,norėdami žmogų šmeišti, paanalzuokite save,ar jūs ko nors ....nepadarėte.Labai negražu,jūs žeminate save...

Kaunietis

Kaunietis portretas
'zinoma' sokeja-neislenda is spaudos puslapiu...ar esate apie sita pamaiva ka nors girdeje?susitiko su vagilka Irma-'metu' ivykis...vargse kauno diena ,idarbinusi toookius zurnalistus-tustybiu muge...

AISKU

AISKU portretas
kokia kauniete zemaite ji juk is kaimo nereikia detis kauniete
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių