Vizažistė: šaltuoju sezonu odos priežiūra turi kisti kardinaliai

  • Teksto dydis:

Orams vis smarkiau vėstant, svarbu pasirūpinti ne tik šiltesne apranga ir avalyne, bet ir papildomomis priemonėmis, skirtomis odos apsaugai ir priežiūrai.

Vizažistė Justina Gafaro pastebi, kad asmeninė jos grožio rutina keičiantis sezonams taip pat kardinaliai kinta. Veido oda tampa sausesnė, todėl svarbu ją gerai sudrėkinti bei imtis kitų, papildomų priemonių siekiant, jog oda išliktų sveika ir graži.

Rytinė grožio rutina

Specialistė teigia, jog per naktį iš odos išsiskyrusius nešvarumus būtinai reikia nuplauti. „To nepadarius, odos poros gali užsikimšti ir gali atsirasti spuogelių, bėrimų. Todėl naudoju švelnų prausiklį, kuris švelniai nuplauna odą. Po nakties taip pat mėgstu odą atgaivinti. Tad kita priemonė, kurią renkuosi rytinės grožio rutinos metu yra tonikas. Dažniausias mano pasirinkimas yra atgaivinantis tonikas. Juo nuvaliusi odą palaukiu, kol priemonė gerai įsigers ir išdžius, o tuomet naudoju drėkinamąjį veido serumą“, – pasakoja vizažistė.

Pasak „Maximos“ komercijos vadovės Vilmos Drulienės, veido prausiklių populiarumas sparčiai auga. Šiemet pirkėjai jų įsigijo beveik 180 tūkst. vienetų, o tai yra netgi 30 proc. daugiau nei praėjusiais metais per tą patį laikotarpį. Veido tonikų paklausa tuo metu išaugo beveik 15 proc.

Anot J. Gafaro, labai svarbu nepamiršti pasirūpinti paakiais. „Kai prieš tai minėtos priemonės gerai susigeria, pasitepu paakių kremu. Paakių oda labai jautri ir plona, tad paakių odą specialiu kremu, bent man, geriausia ne tepti, o lengvais patapšnojimais padengti. Tik tuomet, kai šis kremas visiškai įsigeria, naudoju maitinamąjį veido kremą, kuris saugo odą nuo aplinkoje esančių dirgiklių. Dekoratyvinė kosmetika taip pat gali prisidėti prie odos išsausėjimo, tad labai svarbu veido odą visapusiškai sudrėkinti papildomomis priemonėmis ir leisti joms visiškai įsigerti. Tik taip, mano nuomone, bus galima pasiekti geriausią rezultatą – tiek siekiant turėti gražią veido odą, tiek norint turėti gerą pagrindą makiažui“, – sako specialistė.

Vakare – nuvalyti makiažą kuo anksčiau

Vizažistė J. Gafaro teigia, kad žinodama, jog tądien niekur nebereikės eiti, makiažą nusivalo vos tik sugrįžusi namo. „Savo veido oda tikrai rūpinuosi, tad makiažą nuvalau iš karto, kai tik galiu, nieko nelaukdama. Ir nors pirmiausiai makiažą nuvalau miceliniu vandeniu, kartais to nepakanka. Makiažo priemonės dažnai įsigeria į gilesnius odos sluoksnius, todėl papildomai odą dar nuvalau makiažo valikliu“, – atskleidžia moteris.

V. Drulienė antrina, jog makiažo valymo priemonės tampa vis svarbesne kasdienės odos priežiūros dalimi. „Makiažo valiklių populiarumas vien šiais metais,palyginti su praėjusiais, išaugo 14 proc. O pastarųjų metų hitas – micelinis vanduo“, – kalba prekybos tinklo atstovė.

J. Gafaro taip pat pasakoja, jog vakarais, kaip ir rytais, taip pat naudoja toniką, skirtą užkirsti kelią negyvų odos ląstelių susidarymui. „Mano nuomone, būtent negyvosios odos ląstelės neleidžia prasiskverbti kremams ir kitoms priemonėms į veido odą giliau, dėl jų veido odos paviršius tampa netolygus, gali atsirasti spuogelių“, – sako vizažistė.

Pasak specialistės, vakaro grožio rutiną ji užbaigia panaudodama drėkinamąjį veido odos serumą, „stipresnį“ nei ryte paakių kremą bei veido kremą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaip jums ne gėda

kaip jums ne gėda   portretas
Rašykite teisingai lietuviškai NE -"kisti " o -KEISTIS , PAKEISTI, KEIČIA IR T.T. bailik darkyti Lietuvių kalbą "raštininkai "

1111111111111111

1111111111111111 portretas
jau tokios baisuoklės nuotrauka įdėta i laikraštį - tokios jaunos veidas be špakliaus turi būti pieno baltumo ...fui šlykštynė net nakti gali prisisapnuoti

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Šaltuoju periodu bobos visą skūrą privalo šildyti po fufaike.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių