Vyrų odos priežiūra: micelinis vanduo skirtas ne tik moterims

  • Teksto dydis:

Žiemą mūsų veido oda patiria nemažai išbandymų, dėl kurių kyla įvairių problemų. Ypač kenčia oda vyrų, kurie mėgsta poledinę žūklę, slidinėjimą ar panašias pramogas ir daug laiko praleidžia lauke, žvarbiame ore.

Esant tokiems orams, reikėtų veidą pasitepti riebesniu kremu. Labai gerai, jei jis turėtų ir apsaugą nuo saulės, nes lauko pramogų mėgėjai ypač daug laiko praleidžia būdami tiesioginiuose saulės spinduliuose. Jie ypač pavojingi atsispindėję nuo balto sniego. Nereikėtų pamiršti ir rankų kremo, lūpų pieštuko arba vazelino, apsaugančio lūpas nuo skeldėjimo. Taip pataria mažų kainų vaistinių vaistininkė Žydrūnė Muzikevičiūtė.

Kalti atšipę peiliukai

Vaistininkės teigimu, pastaruoju metu vis dažniau vyrai, ypač jaunesni, užsuka į vaistinę, norėdami įsigyti kosmetikos priemonių. Dažniausiai perka rankų ir veido kremus, lūpų pieštukus, losjonus po skutimosi. Kremus vyrai mėgsta riebesnius ir nori, kad ant priemonės būtų užrašyta, jog ji skirta būtent vyrams. Visgi esant specifiniams poreikiams, nereikėtų numoti ranka ir į priemones, ant kurių šio ženklo nėra – tai šveitikliai, kaukės, kūno kremai.

Kremus vyrai mėgsta riebesnius ir nori, kad ant priemonės būtų užrašyta, jog ji skirta būtent vyrams.

Dažna priežastis, dėl kurios vyrai kreipiasi į vaistininkus – įvairūs bėrimai, spuogeliai, žaizdelės, atsiradę po skutimosi. „Jiems siūlome įvairias dezinfekcines priemones. Tačiau būtų geriausia, kad tų skutimosi sukeltų problemų neatsirastų, o čia labai svarbu tinkamos skutimosi priemonės. Skutiklius, skutimosi peiliukus reikėtų reguliariai – kas 8-10 naudojimų – atnaujinti t. y. keisti. Taip pat reikia naudoti putas ar skutimosi gelį, juos tepti negailint, nes jie užtikrina odos drėgnumą skutimosi metu ir mažina įsipjovimo tikimybę. Skutantis atšipusiu peiliuku, jį tenka labiau spausti, jis giliau įsirėžia ir tada plaukeliai labiau linkę įaugti“, – aiškina Ž Muzikevičiūtė.

Pravers veido šveitiklis ir losjonas

Barzdos plaukeliai linkę įaugti tada, kai veidas nepakankamai gerai nuprausiamas ir oda būna riebesnė. Šiais atvejais patariama kartą per savaitę naudoti veido šveitiklį, rašoma pranešime spaudai. Tiems, kurių barzdos plaukeliai linkę įaugti, bus naudingas ir losjonas po skutimosi. Jame yra dezinfekuojančių medžiagų, kurios padės išvengti pūlinukų.

Atsisveikinkit su kietu muilu

„Camelia“ vaistininkė pabrėžia, kad pagrindinės vyrų veido odos priežiūros priemonės yra prausiklis ir drėkiklis. Prausti ir drėkinti odą geriausia 2 kartus per dieną – ryte ir vakare. Vyrams rekomenduojama  išbandyti ir micelinį vandenį papildomam odos švarinimui. „Pastarasis tikrai nėra skirtas tik moterims“, – pastebi specialistė.  

Nemažai odos problemų vyrai išvengtų, jei naudotų tinkamas prausimosi priemones. Dabar dauguma stipriosios lyties atstovų tam naudoja kietą muilą, tačiau daug geriau tiktų – skystas, o idealiausia būtų naudoti veido prausiklį. Pastarasis nesausina odos, be to, daugelis jų yra su dozatoriais arba išspaudžiami ir naudojant neužsiteršia kaip kietas muilas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
Siūlo vyrams subobėti. O paskui jau galima ir dar kai kuo pavirsti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių