V. Jakučinskaitė: populiarėjanti vestuvių tendencija – dvaro stilistika

  • Teksto dydis:

Apie 100 nuotakų per sezoną rengianti dizainerė, mados namų "Tiulio fėja" šeimininkė Viktorija Jakučinskaitė, supažindindama su 2018-ųjų vestuvinių suknelių tendencijomis, kaip ryškiausią šių metų kryptį įvardija vestuves dvare.

Sukurti prabangos efektą

Didinga dvaro aplinka įpareigoja pasitempti, labiau pasipuošti, tad ir šventei pasirinkus dvarą suknelės turi būti prabangesnės ir turtingiau dekoruotos.

Dizainerė V.Jakučinskaitė atkreipia dėmesį į tai, kad nuotakoms tikrai nederėtų rinktis akinamai baltos suknelės, mat tokia spalva nedera prie odos, o natūralioje šviesoje atrodo lyg žydra ar net pilka.

"Balčiausia spalva, kokią siūlau rinktis, yra pieno. Aš pati dažniausiai viršutiniam suknelės sluoksniui renku būtent šią spalvą, bet po ja būtinai turi būti kūno spalva, dramblio kaulo, kapučino atspalvis ar net truputį rožinės", – pasakoja V.Jakučinskaitė ir priduria, kad toks žaidimas spalvomis suknelei suteikia prabangos efektą, o pasteliniai atspalviai suteikia paslaptingumo ir nuotaka atrodo tiesiog karališkai.

Tikrai nelaikykite batelių lemtingajai dienai – pasivaikščiokite prieš tai, pasijauskite patogiai, nes netinkama eisena gali sugadinti visą įvaizdį.

Dvaro aplinka yra didinga – aukštos lubos, daug gylio, todėl šioje aplinkoje tiks tik ilga suknelė. Bet yra sprendimų, jeigu jaunoji nori atidengti dailias kojas. V.Jakučinskaitė siūlo ilgą skeltuką, kuris suteiks subtilaus seksualumo.

Dar vienas galimas variantas – kai suknelė baigiasi gerokai žemiau kelių, kitaip tariant, šeštojo dešimtmečio stiliaus.

Atskleisti ar neatskleisti?

"Be abejo, iškirptė ar net gili iškirptė dvare tikrai tinka, tačiau persistengti demonstruojant nuogus pečius nederėtų", – perspėja dizainerė.

Jei nuotaka nori nustebinti, visada galima rinktis suknelę su visiškai atvira nugara – žengiant į priekį atrodys, kad suknelė yra konservatyvi ir minimalistinė, bet kol jaunoji neatsuks nugaros, niekas nežinos, kokią didelę paslaptį turi suknelė.

Ar reikalingas nuometas?

V.Jakučinskaitė įsitikinusi, kad iškilmingoje dvaro aplinkoje nuometas nuotakai suteiks dar daugiau puošnumo, pačias vestuves pakylės į aukštesnį iškilmingumo lygį: "Per pirmąją ceremonijos dalį sukuri karališką įspūdį, o po to nuometą juk labai lengva nuimti. Tai labai praktiška. Ir dar nuometas yra lyg pasakos elementas – jaunasis laukia, jaunoji žengia prie jo užsidengusi veidą. Ir koks paslaptingas tas nuometo pakėlimas... Tokioms šventėms dvare nuometą siūlau tik ilgą ir su besivelkančiu šleifu."

"Ant kaklo nuotakai niekada nesiūlau dėtis nieko papildomo, nes suknelė yra pakankamai dekoruota. Bet visada patariu rinktis auskarus", – apie aksesuarus kalba dizainerė. Norinčiosioms didesnio efekto Viktorija pataria rinktis didesnius, labiau matomus papuošalus iš kristalų, su žiedlapiais.

Tos, kurios nenori nukreipti dėmesio nuo suknelės, gali rinktis kuklius perliukus ar kitus mažus klasikinius papuošalus.

Patogumas svarbiau nei grožis

Kalbant apie gėles, nuotakų laukia visiška laisvė: galima žaisti spalvomis, ypač tinka raudonos puokštės arba puokštės su daug žalumos, gali būti neutralių spalvų, arba atvirkščiai – su daug įdomių lapų arba uogų. "Galima eksperimentuoti su gėlėmis plaukuose, na, pavyzdžiui, raudonos lūpos ir raudonos gėlės plaukuose – nebijokite drąsių elementų", – pataria dizainerė.

O štai bateliai, anot V.Jakučinskaitės, turi būti tokie, kad žiūrėdamas į nuotrauką jų nepastebėtum: "Spalva turi būti tokia ištirpstanti, susiliejanti su kūnu ir neatkreipianti per daug dėmesio. Svarbiausia – patogumas. Ir tikrai nelaikykite batelių lemtingajai dienai – pasivaikščiokite prieš tai, pasijauskite patogiai, nes netinkama eisena gali sugadinti visą įvaizdį. Neaukokite patogumo dėl grožio!"

Princas šalia princesės

Kokia turėtų būti nuotaka dvare, jau aišku, o koks šalia princesės turėtų stovėti princas? V.Jakučinskaitė pabrėžia, kad jaunikio kostiumas privalo būti klasikinis – juodas ar tamsiai mėlynas, o švarkas – įliemenuotas.

Čia jau netiks įvairūs languoti, spalvoti švarkai ar kostiumai, taip pat neverta rinktis vienos spalvos švarko, kitos – kelnių. Dizainerė įsitikinusi, kad vyras šalia savo moters taip pat turėtų pasitempti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

grazi ta Simute

grazi ta Simute portretas
man tai graziausia mergyte Kaune sitas modeliukas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių