Stilistė V. Šaulytė pataria: 5 garderobo detalės, kurioms neverta taupyti

  • Teksto dydis:

Nors vyraujantis greitosios mados kultas skatina pirkti daug ir pigiai, stilistė Viktorija Šaulytė tikina, kad tokia era palaipsniui eina į pabaigą: vis daugiau moterų renkasi savo spintą papildyti išties kokybiškomis garderobo detalėmis, kurios sėkmingai tarnauja ir išlieka stilingos ilgą laiką.

Stilistės teigimu, kokybiški daiktai dažniausiai pareikalauja didesnių investicijų, tačiau būdų sutaupyti yra: pavyzdžiui, brangesnius daiktus įsigyti per išpardavimą, kai šie kainuoja pastebimai mažiau.

Pasakodama apie savo apsipirkimo įpročius V. Šaulytė tikina išpardavimų besistengianti nepraleisti. Tačiau vengia pirkti skubotai: renkasi ne tai, kas „ant bangos“ trumpam laikui ir greitai susidėvės, bet ilgai tarnaujančius ir lengvai suderinamus drabužius bei aksesuarus.

Lankydamasi prekybos centre „Europa“,  V. Šaulytė išskyrė tas garderobo detales, kurioms taupyti jai atrodo visai neverta.

1. Akį traukianti rankinė

Pasak V. Šaulytės, stilinga rankinė – ne tik ypač praktiškas aksesuaras, bet ir neatsiejama kiekvieno įvaizdžio dalis. Todėl investuoti į jas stilistė ragina negailėti: juk rankinės prireikia kasdien, be to, ji tučtuojau patraukia aplinkinių akį.

„Kiekvienai moteriai reikėtų turėti bent tris skirtingas rankines: kuprinę, kurią galima lengvai derinti ne tik prie skirtingų įvaizdžių – tiek sportinio, tiek elegantiškesnio, bet ir skirtingais sezonais, didesnę, talpesnę rankinę, su kuria galima keliauti į darbą, miestą ar trumpą išvyką, kai reikia sutalpinti daugiau daiktų, ir mažytę, kurios prisireikia einant į vakarėlį ar tiesiog norint su savimi turėti visai mažai daiktų. Šiuo atveju, puikiai tinka tiek permetama per petį, tiek delninė – priklauso nuo skonio“, – sako V. Šaulytė.

2. Stilingas paltas

Taip pat stilistė ragina nepabūgti painvestuoti ir perkant paltą. Juk vyraujant šaltesniems orams ar bundant pavasariui jį taip pat vilkime kone kasdien, todėl drabužis turi būti ne tik patvarus, bet ir gražus, kad apsirengti kasdien būtų miela.

„Paltą reikia rinktis tokį, koks išties patinka, ir griežtų taisyklių čia tikrai nėra. Vienoms gali patikti trumpesni ir kailiniai, kurie visad atrodo stilingai, kitoms – klasiškesnio, elegantiškesnio stiliaus. Savo ruožtu moterims rekomenduoju rinktis tokius paltus, kuriuos nesunku pagyvinti, jei tik jie pabosta: papuošti kailinėmis apykaklėmis, diržais ar segėmis“, – sako stilistė.

3. Kokybiška avalynė

Anot V. Šaulytės, perkant avalynę randasi dvi galimybės: mokėti pigiau, bet avėti vieną sezoną, arba nepagailėti pinigų ir stilingais batais džiaugtis bent kelerius metus.

„Kaip ir rankinių, taip ir batų moterims reikia turėti bent kelių rūšių. Pirmoji – sportiniai bateliai, kurie tokie praktiški, kad tinka ir prie kelnių, ir prie sijonų ar suknelių, todėl kartą sumokėjus brangiau, investicija netrunka atsipirkti. Taip pat ir su auliniais ar kerzinio tipo batais, kurie gali tarnauti ir kai lauke šilta, ir kai orai atvėsta. Galiausiai, kiekvienai moteriai reikalinga bent viena pora aukštakulnių, kurią drąsiai galima avėti netik norint pasipuošti, bet ir prie džinsų, o paisant aukštosios mados tendencijų – net ir prie sportiškesnės aprangos“, – sako V. Šaulytė.

4. Puošni suknelė

Tikriausiai ta situacija, kai reikia pasipuošti, bet spintoje nėra nieko tinkamo, pažįstama kiekvienai moteriai. Atrodytų ir viena, ir kita suknelė toje spintoje kabo, bet vis kažkas negerai: ar iš mados išėjusi, ar perdėm kukli, ar ekstravagantiška... Tam, kad tokia situacija nebepasikartotų, V. Šaulytė siūlo netaupyti ir parduotuvėje išsirinkti tokią, kuri išties tinkama daugeliui progų, ir stilinga išliks nuolatos.

„Vienas iš variantų – lengvai plazdanti suknelė ant petnešėlių, kurią nesunkiai galima pritaikyti pačioms įvairiausioms progoms: vilkėti vieną, kai norisi atrodyti elegantiškai, suderinti su švarku, kai aplinka oficiali, ar kartu apsivilkti megztinį, kai norisi atrodyti kukliai, bet ypatingai. Dar viena idėja – laisvai krentanti bohemiško stiliaus suknelė, kuri niekada neišeis iš mados. O toms, kurioms prie širdies klasika, taip pat galima pažvelgti originaliau: juk „maža“ suknelė nebūtinai turi būti juoda, o dar gražesnė ji tada, kai yra dekoruota subtiliomis detalėmis“, – šypsosi stilistė. 

5. Amžinai madingi marškiniai

Galiausiai, V. Šaulytė kiekvienai moteriai rekomenduoja rasti vietos spintoje kokybiškiems marškiniams. Juk marškiniai – amžina klasika, kuri ne tik puikiai papuoš esant progai, bet ir padės sukurti stilingą paprastesnį, kasdienai tinkamą įvaizdį. 

„Šiuo atveju, visai negaila turėtų būti investuoti į laisvesnio kirpimo kiek prailgintus baltus marškinius. Atrodytų, tiesiog nėra atvejo, kai toks drabužis prie ko nors nederėtų: jis puikiai tinka ir prie kelnių, ir prie sijono ar švarko, o ir vilkėti marškinius galima kaip tik norisi: visai palaidus, sukištus į sijoną ar kelnes, o galbūt sluoksniuojant ant viršaus dedant kitus drabužius ir paliekant matytis vos kraštelius. Vilkėdama kokybiškus marškinius jūs visad atrodysite puikiai“, – sako V. Šaulytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Joms daugiau niekas nerūpi , tik visoks barachlo , vis vien nenumaldomai artėjat prie SENŲ PINPADALOS .ČIŲ

vaje

vaje portretas
del marskiniu tai pasigincyciau, nes ne kiekvienam figuros tipui jie tinka.

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Taip oat neverta taupyti stilingam maišui naudotiems prezervatyvams.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių