Štai sąrašiukas daiktų, tiesiog privalomų atostogoms!

Nors seniau atostogos prie jūros daugiausia asocijuodavosi su vasaros sezonu, lietuviai vis dažniau pasilepinti saulės ir jūros teikiamais malonumais pasirenka žiemą.

Jei ir jums šiemet pavyks nuo speigų nors kuriam laikui pasislėpti tolimame, egzotiškame ir saulėtame krašte, užsiimkite kelionės planavimu, o galvą sukti dėl to, ko vertėtų nepamiršti įsimesti į lagaminą, leiskite mums. Štai keletas drabužių bei aksesuarų, kuriuos tiesiog būtina pasiimti su savimi, kad stilingai ir žaviai atrodytumėte net ir ilsėdamasi.

Gundantys apatiniai drabužiai

Kai it svogūnai nuo žiemiškų speigų slepiamės po daugybe sluoksnių drabužių, neretai į tuos, kurių vieta arčiausiai kūno, nelabai kreipiame dėmesį. Tad verta prieš kelionę atnaujinti ir itin asmeninį garderobą, ypač jei vykstate romantiškos kelionės su mylimuoju. O net ir tuo atveju, jei romantikos jūsų atostogų planuose nėra, vertėtų neužmiršti, jog liemenėlės kraštelį, išlindusį iš po plonytės palaidinės, pamatyti galite ne tik jūs viena. Nė neverta kalbėti apie tai, jog ir pati jausitės kur kas žavingesnė bei labiau pasitikėsite savimi, žinodama, jog esate pasipuošusi prabangiais ir gundančiais apatiniais drabužiais. Egzotiškose šalyse itin puikiai tiks ryškesnių, gaivesnių spalvų drabužiai, pavyzdžiui, sodriai žali, mėlyni ar ciklameno spalvos. Be to, atidžiai rinkitės ir šių drabužių dydį, kadangi iš tiesų vulgariai atrodo per aptemptą suknelę persišviečiantys pernelyg mažų kelnaičių kraštai.

Šortai

Vasarišką garderobą sunku įsivaizduoti be žavių šortukų. Šiuos rinkitės pagal tai, kokią veiklą planuojate atostogų metu. Jei aktyviai keliausite, geriausiai tiks džinsiniai, tamsesni šortai ar pasiūti iš minkštesnės, judesių nevaržančios medžiagos. O jei didžiausia jūsų atostogų metu planuojama kelionė – madingi restoranai, tuomet tikrai stulbinančiai atrodysite su prabangiai atrodančiais šilkiniais šortukais.

Kombinezonas

Šauni alternatyva suknelėms – patogus vasariškas kombinezonas. Toks drabužis, jei pasirinktas tinkamai, gali tikti įvairiomis progomis. Pavyzdžiui, prie kombinezono priderinusi sportinius batelius ir plaukus susirišusi į uodegėlę, atrodysite kukliai bei stilingai, o kartu su įspūdingais papuošalais, aukštakulniais ir vakariniu makiažu šis drabužis idealiai tiks prabangiai vakarienei. Žinoma, saugiausias ir populiariausias pasirinkimas – juodos spalvos drabužis, tačiau jei keliaujate ten kur šilta, tikrai neprašausite pasirinkusi šviesesnių atspalvių kombinezoną.

Delninė ar maža rankinė

Jei atostogų metu vakarus leisite šurmuliuojančiame mieste, neužmirškite stilingos delninės. Rinkitės tokio dydžio aksesuarą, į kurį lengvai tilptų visi svarbiausi daiktai. Idealu, jei tokia rankinė turės dar ir prisegamą dirželį – jei sugalvosite pasiduoti linksmybėms, tikrai patogiau šokti bus negniaužiant rankoje delninės, o jai patogiai kabant prie šono. Kadangi greičiausiai prie kiekvienos eilutės derančios atskiros rankinės nesivešite, pasiimkite kuo universalesnę. Nors dažniausias pasirinkimas – juoda, taip pat neužmirškite, jog prie daugumos šviesesnių spalvų, pradedant itin ryškiomis, baigiant pastelinėmis, labai šauniai tinka metališki atspalviai, kurie šiuo metu dar ir labai madingi.

Ilga suknelė

Itin puikus sprendimas atvejais, kai tingite ilgai sukti galvą derindama drabužius, tačiau norite atrodyti stilingai – ilga, laisvai krintanti suknelė. Pavyzdžiui, pasiūta iš plonyčio šilkinio audinio ir laisvai krintanti tokia suknia sukurs vėjavaikišką, hipišką įvaizdį, kurį dar labiau išryškinsite sukurdama įvairių plaukų pynimų šukuoseną. Beje, toks drabužis – nepamainomas tuomet, kai reikia pridengti saulėje nudegusias kojas.

Akiniai nuo saulės

Kokios atostogos be akinių nuo saulės? Poilsiaujant tai ne tik dėl akių sveikatos būtinas aksesuaras, tačiau ir nepamainoma priemonė tuomet, kai neketinate vargti prie akių makiažo ar paskutinį vakarą tiesiog pasimėgavote vienu kokteiliu per daug. Nors akinius vertėtų atidžiai rinktis pagal veido formą ir bendrą stilių, tačiau jei nebijote eksperimentuoti, būtinai išbandykite šį sezoną populiariausius veidrodinių stiklų akinius.


Šiame straipsnyje: atostogosaprangadrabužiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

aha

aha portretas
beverčiai daiktai atostogoms,. išskirus akinius nuo saulės. Drabužiai tik būtiniausi ir aplamai kuo mažiau apsikraut daiktais
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių