Sportinis stilius – populiariausias ir Paryžiuje, ir Baltijos šalyse

  • Teksto dydis:

Kiekvieną sezoną mada tampa vis liberalesnė – dizaineriai žaidžia spalvomis, raštais ir nuostabą keliančiomis kombinacijomis.

Deriniai, kurių dar prieš keletą metų net nebūtume galėję įsivaizduoti, šiandien jau tapo kasdieninio įvaizdžio dalimi. Pavyzdžiui, romantiškos suknelės ir masyvūs, tarsi iš tėčio spintos ištraukti išblukę sportbačiai. Specialistė Ugnė Radikienė pasakoja, jog lietuviai, latviai ir estai smalsiu žvilgsniu seka pasaulines tendencijas ir nenori nuo jų atsilikti.

Sportbačiai, gyvūnų raštai ir blizgesys

Šiuo metu sportinis stilius dominuoja tiek ant podiumų, tiek gatvėse. Net ir tie, kuriems šios tendencijos prisijaukinti nepavyko, tikrai nesijaučia nuošalyje. Būdų išreikšti savo stilių ir atrasti tinkamiausią įvaizdį daugiau negu bet kada anksčiau. Per pastaruosius metus garsiausių mados namų dizaineriai išpopuliarino laukinių vakarų įvaizdį su bohemiškais akcentais, paneigė kičines asociacijas, iki šiol lydėjusias gyvūnų raštus, ant pjedestalo užkėlė spalvingą devintojo dešimtmečio stilių, pasiūlė permatomus lietpalčius ir rankines, išmokė mus sluoksniavimo meno ir stilingai derinti blizgius drabužius.

„Daugelis šių tendencijų paplito ir Baltijos šalyse. Klientai prisijaukino gyvūnų raštus ir blizgius audinius, su malonumu perka ne tik odinius aksesuarus, bet ir odinius drabužius. Kaip ir mados sostinėse, taip ir čia populiarus sportinis stilius bei „bjaurūs“ sportbačiai (angl. ugly sneakers), iš karto į akį krentantys dideli aksesuarai (auskarai, apyrankės). Kita vertus, Baltijos šalių pirkėjai gana skeptiškai žiūri į eklektiką. Tokios tendencijos kaip kutai ar margi raštai sulaukė gerokai mažiau dėmesio. Permatomi lietpalčiai ir aksesuarai kelio į lietuvių spintas taip pat nesurado“, – sako U. Radikienė.

Baltijos šalių pirkėjai gana skeptiškai žiūri į eklektiką. Tokios tendencijos kaip kutai ar margi raštai sulaukė gerokai mažiau dėmesio. Permatomi lietpalčiai ir aksesuarai kelio į lietuvių spintas taip pat nesurado

Išpopuliarėja ir po kelerių metų

Pirkėjų Baltijos šalyse pamėgti drabužiai ir aksesuarai ne tik atspindi tam tikrų tendencijų sėkmę, bet ir regiono gyventojų požiūrį į madą, apsipirkimo įpročius. Įdomu tai, jog gyvūnų raštai kolekcijose šmėžuoja jau keletą metų, tačiau jais margintų drabužių ir aksesuarų perkamumas ženkliai išaugo tik šiais metais. Tai pastebima tiek Paryžiuje ar Milane, tiek Baltijos šalyse. Blizgių audinių mėgėjų gretos šiais metais taip pat pagausėjo, nors ir ne taip pastebimai – apie penkiolika procentų, teigia išpardavimų klubo „Membershop.lt“ atstovė.

Iš karščiausių tendencijų didžiausios ir labiausiai netikėtos sėkmės sulaukė masyvūs sportbačiai. Iš pradžių į juos žiūrėta itin skeptiškai, tačiau rezultatai gerokai pranoko lūkesčius. Manoma, jog „bjaurieji“ arba dar kitaip vadinami „tėčio“ sportbačiai išliks madingi dar bent kelis ateinančius sezonus. Tuo tarpu žaibiškai visame pasaulyje išpopuliarėjusios rankinės – diržai (angl. bumbags), nors ir netapo masine tendencija, sužavėjo giliau mada besidominčių klientų ratą.

Atskirai verta paminėti neblėstantį susižavėjimą gėlėtomis suknelėmis. Jas itin mėgsta Baltijos šalių madistės ir savo spintose nori turėti net po kelias – ir koketiškas trumpas, ir ilgas, bohemiško stiliaus ar santūraus modelio sukneles, tinkamas tingiai popietei sode ar darbo aplinkoje.

Svarbiausia tendencija – klasika

Nepaisant dažnai besikeičiančių ir akį viliojančių tendencijų, Baltijos šalių gyventojų itin vertinami drabužiai, neturintys galiojimo laiko. Tai medžiagos, kirpimai ir deriniai, kurie niekada neišeina iš mados. U. Radikienė pasakoja, jog klientai, nors ir domisi mados naujovėmis, vertina jau klasika laikomus garderobo elementus.

„Natūralios medžiagos, tokios kaip oda, vilna, kašmyras ar šilkas visuomet atrodo stilingai, tad nieko keisto, jog jų vartotojų segmentas stabiliai auga kiekvienais metais“, – sako ji.

Tarp populiariausių prekių visada galima rasti kašmyrinius megztinius, mėlynus džinsus, smėlio spalvos paltus, odinius aulinius batus, laisvalaikio sukneles ir sportbačius. Norintiems atsinaujinti garderobą, šis sąrašas gali būti puiki nuoroda, ką būtina turėti ir kas tarnaus daugiau nei vienerius metus. Susikūrus garderobo pagrindą, smagu leistis į naujų tendencijų žaidimus – tik jums žinoti, kurie madingi akcentai labiausiai pagyvins įvaizdį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

negi

negi  portretas
3 paloskes stiliaus virsune.

Nisan

Nisan portretas
Maži butikai su eklektikos niuansais pageidautini visada,tik ,kad šleifas tu ne toks tokia,pagal mano bild supratimą.pastatykim geriau NY miestą LT.

Stiliai neblogi, žinoma, :)

Stiliai neblogi, žinoma, :) portretas
Bet jau ta panelė... Na kam tokiai nuostabiai apskritai reikia rūbų? :)
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių