Specialistės patarė, kaip šaltuoju metų laiku pagražinti nagus

  • Teksto dydis:

Rudeniui jau galime pamojuoti ranka – į Lietuvą atkeliauja žiema, kurią kiekviena moteris norėtų pasitikti su gražiomis, šalčio ir žvarbumos nenualintomis rankomis, kurios būtų papuoštos gražiu manikiūru.

Kaip prižiūrėti rankas ir nagus žiemos sezonu ir kokį manikiūrą pasirinkti šių metų rudens–žiemos sezonui pataria vaistininkė Jurga Juknevičienė. 

Palepinkite rankas

Vaistininkės teigimu, pats paprasčiausias būdas apsaugoti rankas nuo šalčio yra pirštinės. Mūvėkite jas būdami lauke, ypač, jeigu skundžiatės išsausėjusia rankų oda. Plaudami rankas visai nenaudokite paprasto šarminio muilo, geriau tiks vaikiškas. Nusiplovę rankas, patepkite jas kremu, geriausia tokiu, kuris pagamintas iš natūralių medžiagų arba yra praturtintas natūraliu aliejumi. Ypač tinka kokosų aliejus, jis puikiai drėkina išsausėjusias rankas. Bent kartą per savaitę palepinkite savo rankų odą žolelių vonelėmis, rašoma pranešime spaudai.

Nagų priežiūrai – aliejai su vitaminais

Šaltuoju metų laiku labai svarbu tinkamai prižiūrėti nagus, kadangi šiuo metu jie ypatingai linkę lūžinėti, pradeda sluoksniuotis. Todėl patariama nuolatos naudoti nagų odelėms skirtus aliejukus bei papildomus stiprinančius lakus, kurie maitina ir tvirtina nagus.

„Šaltuoju metų sezonu patariama papildomai naudoti nagams skirtus aliejukus, kurie yra praturtinti įvairiais vitaminais, alavijų aliejumi bei pantenoliu. Taip pat, norint sutvirtinti nagų stiprumą, reikėtų naudoti papildomus maitinančius nagų stipriklius. Be to, šaltuoju metu labai svarbu vartoti žuvų taukus ir omega-3 vitaminus, kurie padeda sustiprinti nagus iš vidaus“, – sako „Camelia“ vaistininkė J. Juknevičienė.

Žiemą vyrauja šaltos spalvos

Šaltuoju sezonu populiariomis tampa žemiškos manikiūro spalvos, todėl nagus patariama lakuoti chaki, samaninės, pilkos ar mėlynos spalvų atspalviais.

Tą patvirtina ir vaistininkė, kuri teigia, kad patys perkamiausi šio sezono nagų lakai yra šaltų spalvų atspalvių. „Žiūrint į pirkėjų pasirinkimą pastebime, kad šaltuoju sezonu moterys renkasi neįprastus, išskirtinius nagų lakus – chaki, juodos, mėlynos, žalios spalvos atspalvius“, – tikina vaistininkė.

Šių metų mados klyksmas – blizgios spalvos, todėl norinčioms sekti nagų dailės mados tendencijas patarčiau pagražinti nagučius blizgiomis detalėmis.

Tuo tarpu, manikiūro meistrė Asta Kaliukevičienė teigia, kad šių metų rudens­–žiemos sezonu labai madingi įvairūs blizgučiai bei blizgūs nagų lakai. „Šių metų mados klyksmas – blizgios spalvos, todėl norinčioms sekti nagų dailės mados tendencijas patarčiau pagražinti nagučius blizgiomis detalėmis. Taip pat labai populiaru nagučius lakuoti blizgių spalvų nagų lakais. Tuomet papildomai blizgučių jau dėti nederėtų“, – sako manikiūrininkė.

Tačiau natūralios, neutralios spalvos bei prancūziškas manikiūras visada išlieka madingi. Šis 2017-2018 metų žiemos sezonas nėra išimtis. Iš neutralių spalvų šį sezoną patariama rinktis kreminius, smėlio atspalvius su šaltais tonais. Tuo tarpu prancūziško manikiūro nagų galiukų pagražinimui patariama rinktis ne klasikinę baltą spalvą, bet įvairių spalvų mišinį.

Kelių nagų dailė

Pastebima, jog šį sezoną vis dar madingas kelių spalvų derinimas. Tokio dizaino manikiūras nebūna vienodas visiems nagams – tik keli kiekvienos rankos nagučiai papuošiami su daile ar pasirinkta grafika. Nagai, kurie bus gražinami, yra parenkami pagal moters poreikius ir norus. Dažniausiai tai būna bevardžio bei viduriniojo piršto nagai. „Puošiant nagus keliomis spalvomis, labai svarbu derinti spalvas ir pasirinkti panašius jų atspalvius ir kontrastus“, – pabrėžia A. Kaliukevičienė.

Šventinė  spalva – raudona

Kadangi pagrindinė ateinančių 2018 metų sutikimo šventės spalva yra raudona, norint išlikti madinga šventiniu laikotarpiu, užtenka pagražinti nagus šios spalvos nagų laku. Vyšnių, vyno, baklažano, alyviniai – tai atspalviai, kurie suteiks nagučiams ryškumo ir bus itin madingi.

„Raudona spalva, manau, visada yra labai madinga, ypatingai šventiniu laikotarpiu. Nors yra labai daug naujų spalvų ir jų derinių, tačiau yra susidariusi tendencija šventėms papuošti nagučius būtent raudona spalva“, – tikina manikiūro specialistė.

Taip pat pastebima, kad moterys, kurios kiekvienai dienai renkasi paprastą, vienos spalvos manikiūrą, šventiniu laikotarpiu nori labiau išsiskirsti, dėl to nagučių papuošimui renkasi daugiau dailės, grafikos ar blizgučių. Šiuo laikotarpiu moterys puošia nagus šventine, žiemiška simbolika – snaigėmis, dovanėlėmis ir pan.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių