Šlovė unikalumui: kaip kosmetikos priemonėmis išryškinti natūralų grožį?

  • Teksto dydis:

Vis labiau pastebima, jog moterys formuoja savo įvaizdį, siekdamos išryškinti unikalius savo asmenybės bruožus, nesilygiuojant į aplinkinius.  Makiažas – vienas iš būtų, padedančių pagyvinti kuriamą stilių. Kompanijos ,,Mary Kay“ visažistė Jelena Liaudinienė dalinasi patarimais, kaip, pasitelkus naujausias makiažo tendencijas, išryškinti gražiausius veido bruožus ir pabrėžti asmenybės unikalumą.

Moterys jau nebenori būti į ką nors panašios, todėl vis dažniau nusigręžia nuo itin populiarių makiažo technikų, tokių, kaip vienoda antakių korekcija ir kontūravimas. Toks makiažas veidus padaro beveik vienodus ir pradangina asmeniškumą.

Svarbiausia – išryškinti natūralius bruožus

Šiuo metu mados olimpe nebekaraliauja ryškūs, išpuoselėti, tobulos žuvėdros formos antakiai. J. Liaudinienė pastebi, kad tendencijos linksta prie natūralumo ir unikalumo, kurį gali atskleisti kiekviena moteris. Vešlūs, tiesesnės formos antakiai padeda pabrėžti kartais pašėlusią, kūrybingą asmenybės pusę, atjaunina veidą.

Kasdieninėje makiažo rutinoje ilgai puoselėtą kontūravimą išstumia natūraliau atrodantis variantas, vadinamas strobingu. Jis, skaistalų pagalba, išryškina gražiausius bruožus ir suteikia veidui švytėjimo. Dienos metu rekomenduojama išryškinti skruostikaulius, nosies pertvarą ir akių kampučius, taip veidas atrodys natūraliai gaivus.

 

Madingiausi atspalviai – asmenybės bruožams 

Kad įvaizdis būtų ne tik unikalus, bet ir stilingas, makiažas turėtų būti šiuolaikiškas bei pritaikytas pagal šiuo metu vyraujančias tendencijas.  Viena ryškiausių aprangos ir makiažo tendencijų yra žėrintys metalo atspalviai ir grįžimas į 80-ųjų stilių. Tai puikiai tinka pašėlusioms asmenybėms. Ramesnėms moterims ir dieniniam makiažui sukurti ekspertė siūlo taip pat madingus, sodrius atspalvius.

„Šaltasis sezonas mums atnešė labai daug rudeninių spalvų. Dažniausiai sutinkami yra kremo, bordo, o patys populiariausi yra grenadine atspalviai. Tai gali būti ir labai ryškios, ir labai nugesintos spalvos, tinkančios visų tipų asmenybėms. Šviesaus gymio moterims puikiai tinka ryškiai raudonas grenadino atspalvis. Juo galite pasidažyti lūpas, taip išryškindamos iš prigimties skaisčią odą. Tamsesnės odos merginoms šį sezoną į savo makiažą rekomenduojama įpinti bordo atspalvius, kurie taip pat išryškins natūralų tamsumą. Jeigu mėgstate būti dėmesio centre, net ir dieną į savo makiažą įpinkite metalu žėrintį akcentą” – patarimais dalinasi J. Liaudinienė.

Vakarėlis – puiki proga atsiskleisti

Vakarėlis yra puiki proga eksperimentuoti ir parodyti drąsesnę savo asmenybės pusę.

Darantis vakarinį makiažą nereikėtų vadovautis pasenusiu stereotipu, jog kuomet yra akcentuojamos akys, lūpos turi būti blankios. Pasirinkimas priklauso tiek nuo pačios asmenybės, tiek nuo vakarėlio tipo. Pavyzdžiui, jeigu vakarėlis vyksta naktiniame klube, būtina paryškinti ne tik akis, bet ir lūpas. Kitu atveju veidas pradings šviesose. Taip pat, jeigu nusimato tingus vakarėlis, o jūs esate ryški asmenybė, kodėl neakcentavus abiejų?

Tačiau mėgstančioms eleganciją ar einančioms į dalykinį vakarą, specialistė pataria neapkrauti veido ir paryškinti tik vieną sritį. Tokiu atveju sodrios lūpos ir nugesintų spalvų šešėliai bus puikus pasirinkimas.

Svarbu žinoti, jog renkantis makiažo produktus, reikia pasidomėti, ar jie yra tinkami universaliam naudojimui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių