Slenka plaukai? Patarė, kaip juos sustiprinti

  • Teksto dydis:

Plaukai – moters vizitinė kortelė. Tačiau visai nesenai praėjusi žiema išvargino plaukus. Dėl temperatūros kaitos, žvarbių vėjų, sauso oro patalpose plaukai tapo sausi, silpni ir pažeidžiami, pradėjo slinkti.

Atėjus pavasariui labai svarbu tinkamai pasirūpinti plaukais, juos atgaivinti ir sustabdyti jų slinkimo procesą, rašoma pranešime spaudai.

Plaukų slinkimas dažnai siejamas su natūraliu plaukų atsinaujinimu, dėl kurio kasdien netenkama apie 35-100 plaukų, o galvos plovimo metu – net ir dar daugiau. Tačiau įsibėgėjus pavasariui pastebima, kad ant viršutinių drabužių atsiranda kur kas daugiau plaukų.

Slinkimo priežasčių – daugybė

Pastebima, kad pavasarį ir rudenį plaukai slenka intensyviau. Šis procesas yra vadinamas sezoniškuoju plaukų slinkimu, kuris yra susijęs su oro kaita –  kuomet oras šąla arba atitinkamai šyla. Be to, atėjus pavasariui moterys skuba laikytis įvairių dietų, padedančių numesti per žiemą užaugintus kilogramus. Tačiau, griežtos dietos labai kenkia ne tik odai, bet ir plaukams. Pasak vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkės Kristinos Zacharevič, dietos nualina organizmą, todėl dėl mineralinių medžiagų bei vitaminų trūkumo pradeda intensyviau slinkti plaukai.

„Žmogaus organizme trūkstant kalcio, cinko, vario ar geležies plaukai pradeda slinkti intensyviau. Dažna šių mineralinių medžiagų ir vitaminų trūkumo priežastis – griežtų dietų laikymasis, kurių metu organizmas negauna būtinųjų maisto medžiagų“, – teigia vaistininkė.

Plaukų slinkimui didelės įtakos turi ir gyvenimo būdas bei žalingi įpročiai. Stresas, nuovargis, nesubalansuota mityba, alkoholis ir cigaretės išvargina visą organizmą. Ne išimtis ir plaukai – jie silpnėja, lūžinėja ir neretai pradeda intensyviau slinkti.

Biotinu ir kofeinu praturtinti šampūnai

Atėjus pavasariui labai svarbu pradėti naudoti tinkamus plaukų šampūnus, kurie plaukams ne tik suteiks žvilgesio, bet ir padės kovoti su plaukų slinkimu.

Pavasarėjant rekomenduojama pradėti naudoti plaukų šampūną, kurio sudėtyje būtų kofeino ar biotino.

„Pavasarėjant rekomenduojama pradėti naudoti plaukų šampūną, kurio sudėtyje būtų kofeino ar biotino. Šios sudėtinės dalys paskatins plaukų augimą, sustiprins šaknis, pagerins galvos odos kraujotaką. Vitaminas H arba vitaminas B7, kuris dar kitaip vadinamas biotinu, yra labai svarbus gerai plaukų bei galvos odos būklei palaikyti. Jis padeda nuo plaukų slinkimo, stiprina ir storina plaukus, be to, padeda apsaugoti plaukų galiukus nuo lūžinėjimo. Tyrimai parodė, jog naudojant priemones, kurių sudėtyje yra biotino, pagerėja plaukų augimo procesas ir pavyksta atsikratyti plaukų slinkimo bei lūžinėjimo problemų“, – sako vaistininkė.  

Tuo tarpu šampūnas, kurio sudėtyje yra kofeino, padeda prailginti plaukų augimo ciklą, aktyvuoja plaukų augimo svogūnėlius ir stiprina plaukų augimą. Dėl šių priežasčių plaukų slinkimas stipriai sumažėja.

Be specialiųjų šampūnų, kurie apsaugo nuo plaukų slinkimo, papildomai patariama naudoti plaukų serumus, nenuplaunamus kremus bei kondicionierius.

Plaukų formavimo procedūros skatina jų slinkimą

Norint apsaugoti plaukus nuo slinkimo, reikėtų vengti karštų plaukų formavimo priemonių ir procedūrų. Plaukų džiovinimas bei jų formavimas karštomis priemonėmis skatina plaukų silpnėjimą, skilinėjimą ir net slinkimą. Jeigu dažnai atliekamos minėtos procedūros, patariama naudoti nuo jų apsaugančius serumus, losjonus bei aliejus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

q

q portretas
"Gera" reklama,pardavimų triukas...

Vile

Vile portretas
Isbandziau ivairiausius sampunus nuo plauku slinkimo ir patikekite - jie tikrai nepigus,o efekto jokio. Tai buvo pinigu ismetimas i bala. Galu gale kreipiausi i odos gydytoja ir ji man pasiule nusipirkti Thymuskin sampuna ir seruma nuo plauku slinkimo. Kaina zinoma taip pat didele, bet tos priemones sukurtos voikieciu ir skiriamos net chemoterapija gaunantiems zmonems, kad sustabdytu plauku slinkima,o taip pat po nuplikimo greiciau ataugtu plaukai. Tas sampunas ir serumas sustabde plauku slinkima. Jeigu plaukai jau seniai ir sti9priai slenka, siulyciau isigyti (internetu) sita priemones (pagal savo plauku tipa) ir tikrai pajusite rezultata. Na,o jeigu plaukai siaip slenka, zinoma tinka ir iv.namines priemones. Bet rimtam slinkimui sustabdyti reikia rimtos pagalbos. Thymuskin kaip tik.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių