Šį sezoną daugiau yra geriau

  • Teksto dydis:

Madingą ryškiai geltoną suknelę vasarai jau turite, o ar išsirinkote, ką dėvėti prie jos? Aksesuarai – svarbi įvaizdžio detalė, kuri ypač gerai atsispindi vasaros saulėje!

Jums tinkantys akcentai

Žymiausios mados tinklaraštininkės ir stiliaus ekspertai, atrinkę savo geriausius derinius iš vienintelių parduotuvių Lietuvoje, pataria atkreipti dėmesį į sezono tendencijas, tačiau nepamiršti, kad visos detalės turi derėti prie asmeninio jūsų stiliaus, tad verčiau atsirinkti tai, kas tinka jūsų įvaizdžiui.

Avalynės madoje ryškiausias akcentas – įsispiriamos basutės. Mados tinklaraščio "Inna's corner" autorė Inga Šmigelskytė tikina, kad tokia avalynė dera kone prie visų drabužių ir tinka visoms progoms.

Atkreipkite dėmesį ir į avalynės dekoracijas – šį sezoną stilingiausios damos renkasi blizgiais karoliukais, odos ir kitų medžiagų aplikacijomis ar metalo detalėmis puoštą avalynę. Pasak stiliaus ekspertų, pagal šio sezono šūkį "daugiau yra geriau" dekoruoti bateliai ne tik atkreips praeivių žvilgsnius, bet ir gali tapti viso įvaizdžio akcentu.

Vyrai raudonais batais

Kita ryški tendencija avalynės madoje – plokščia platforma. Stilingi dizainerių Michaelo Korso ar Marco Caino sportinio stiliaus bateliai balta platforma – patogus kompromisas nuolat skubančioms miesto moterims, juos lengva pritaikyti tiek prie kelnių, tiek prie suknelės. "Patogi avalynė kartais gali tapti svarbiau nei suknelė! Svarbu, kad ji būtų ir stilinga, ir patogi – nežinia, kada gali prireikti netikėtai lipti į kalną", – juokiasi tinklaraščio "basic approach" autorė Aistė Svarauskaitė.

Vyriškos avalynės tendencijos keičiasi nedaug, tačiau mados tinklaraštininkės vasarą pataria nebijoti ryškesnių sportinio stiliaus batelių spalvų – tinklaraščio "Fill The City" autorė Toma Muznikaitė vyriškam deriniui parinko vienos madingiausių šį sezoną – ryškiai geltonos spalvos "Strellson" laisvalaikio batelius, puikiai derančius prie ramesnių tonų drabužių ansamblio. Stiliaus ekspertai tikina, kad ryškių spalvų avalynė vyriškam įvaizdžiui suteikia žaismingumo ir laisvumo – juk vasara!

Spindintys metalu

Kad ir kokią rankinę pasirinktumėte šią vasarą, atkreipkite dėmesį į dirželius – kuo jų daugiau, tuo geriau. Ilgą metalinį rankinės dirželį permeskite per riešą ir rankinę neškite rankoje, nepamirškite ant stilingo dirželio pakabinti ir savo fotoaparato – juk reikia fiksuoti visas stilingos vasaros akimirkas!

Remiantis Michaelio Korso stiliaus apžvalga, rankinių spalvų gama šį sezoną švelniai pastelinė su karaliaujančia balta priešakyje, o metalo spindesys ryškus ne tik avalynės, bet ir rankinių madoje – rinkitės metalo spalvų ar gausiai dekoruotas blizgiomis detalėmis. Jas lengva priderinti prie įvairaus stiliaus įvaizdžių – šviesiai melsva rankinė puikiai atrodys tiek prie prabangaus Roberto Kalinkino sijono, tiek prie gėlėtų "Pennyblack" kelnių.

Metalu spindi ir akinių nuo saulės mada. Madingiausi rėmeliai – metalo spalvų ar dekoruoti spindinčiomis detalėmis, o akinių stiklai – šaltų atspalvių veidrodiniai, tamsūs arba, priešingai, ryškių spalvų.

Žaismė ir stiliaus pojūtis

Kurdamos savo įvaizdį šią vasarą nepamirškite ir smulkių aksesuarų. Žaismingas "Coccinelle" raktų pakabukas, prikabintas prie rankinės, ar spalvotais žirneliais marginta apyrankė deriniui suteiks vasariško žaismingumo. Dar viena ryški tendencija šį sezoną – tinklinės kojinaitės ar kojinės su iškirpimais. Tiek ilgos, iki kelių, tiek vos kulkšnis dengiančios – jas dėvėti galima net prie sportinių batelių!

Nors šios vasaros aksesuarų šūkis "daugiau yra geriau", persistengti nereikėtų. Aksesuarus derinkite prie drabužių taip, kad jaustumėtės patogiai. Arba, kaip tai daro mados tinklaraštininkė Vytautė Milvydaitė, paverskite aksesuarą pagrindiniu akcentu: "Kristalais dekoruota rankinė iškart atkreipė mano dėmesį. Visą derinį toliau lipdžiau aplink ją taip, kad rankinė išliktų dėmesio centre, kad jos neužgožtų ryškios spalvos ar detalės – taip išlaikoma derinio harmonija", – pasakoja tinklaraščio "Etheall" autorė.


Šiame straipsnyje: madaapranga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių