Rudenį pasitinkame išpuoselėtais plaukais (naudingi patarimai)

  • Teksto dydis:

Kartu su vasaros linksmybėmis, deja, artėja ir plaukų pažeidimai. Praleistas laikas ant vėjo, saulės, oro kondicionieriaus gūsio bei chloruotame ir sūriame vandenyje sukuria ne tik sausų plaukų pojūtį, bet taip pat palieka suveltus, nepaklusnius, nepaslankius ir net ilgiau džiūstančius plaukus likimo valioje. 

„Dove“ prekinio ženklo vadovė Kertu-Kai Põldvere dalinasi plaukų atstatymo gudrybėmis, kad rudenį galėtume pasitikti gražiais ir sveikais plaukais.

Atstatyti prarastą drėgmę

Vasarai bėgant į pabaigą, sausi plaukai yra pirmoji problema, su kuria dažniausiai susiduriama. Plaukai patys neatsistato, todėl mums patiems reikia grąžinti prarastą balansą. Jei pastarieji yra išsausėję ir net lūžinėjantys, rekomenduojame naudoti intensyvaus drėkinimo kaukes bei šampūnus ir kondicionierius.

Rūpinkitės tik tam tikromis zonomis

Dauguma moterų skundžiasi, jog drėkinamieji kondicionieriai nusveria plaukus žemyn, todėl visuomet atminkite, kad reikia atsižvelgti į plauko struktūros individualumą: jei jūsų plaukai linkę sugulti ant viršugalvio, kondicionierių tepkite nuo plauko vidurio iki galiukų. Paprastai plaukų šaknys nėra linkusios sausėti dėl jose esančių natūralių odos aliejų.

Suveltais plaukais rūpinkitės atsargiai

Vasaros vėjų ir saulės paveikti plaukai gali būti sunkiai iššukuojami. Verta nepamiršti, jog plaukų galiukai yra seniausia plauko sritis, kuri gali trupėti nuo menkiausio tempimo. Venkite šukuoti šlapius plaukus. Rekomenduojame visada rinktis platų plaukų šepetį, kuris švelniai slinktų ir atsargiai šukuotų plaukus. Kuo sausesni plaukai šukuojant, tuo mažiau šansų jiems lūžinėti.

Apsilankymas kirpykloje – būtinybė

Geriausias būdas nuvargusius plaukus paversti sveikais yra kirpimas. Išsišakojusių galiukų pašalinimas ne tik sustabdo didesnį plauko šakojimąsi, tačiau taip pat padeda išlaikyti spindinčius ir glotnius plaukus ilgesnį laiko tarpą.

Apdenkite plaukus

Kaip bebūtų, vasara dar nesibaigė, tad nepamirškite dėvėti skrybėlės ar stilingos skarelės, kuri uždengtų ir apsaugotų plaukus. Per daug saulės šviesos kenkia ne tik odai, tačiau ir plaukams. Kai tik spinduliai pasiekia plaukus, šie staigiai pradeda naikinti išorinį apsauginį sluoksnį – jis paliečia gležną, plauko viduje esantį, elementą, kuris yra itin pažeidžiamas ir atsakingas už plauko pigmentaciją.


Šiame straipsnyje: išpuoselėti plaukaiplaukai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių