Priaugintos blakstienos: ar pavojus akims realus?

„Labai norėčiau prisiauginti blakstienas, bet girdėjau, kad tai kenkia akims. Norėčiau išgirsti specialistų nuomonę apie tai. Taip pat norėčiau žinoti, ar priaugintoms blakstienoms reikalinga kokia nors ypatinga priežiūra“, – į tokį 31-erių Dovilės klausimą atsako „Art of Beauty“ studijos kosmetologė Kristina Zinkevič.

Šiuo metu grožio salonuose blakstienų priauginimas yra itin populiarus. Anot specialistės, blakstienų priauginimas susilpnina jas, tačiau procedūros bijoti nereikia. „Jei viskas atliekama kokybiškai ir klientė tinkamai prižiūri blakstienas, jos labai greit grįžta į pradinę būklę. Na, o cheminis blakstienų dažymas kenkia taip pat kaip ir plaukų. Tiesa, blakstienų gyvenimo trukmė trumpesnė, jos greit atauga sveikos“, – palygina specialistė.

K. Zinkevič perspėja, kad akims kenkia ne pats blakstienų priauginimas, o netinkama jų priežiūra. „Blakstienos pažeidžiamos netinkamai valant akių makiažą, taip pat po netaisyklingo priauginimo jas nuimant“, – paaiškina kosmetologė.

Daugiausiai žalos akims ir pačioms blakstienoms padaroma, jei prieš miegą nenuvalomas akių tušas.

„Daugiausiai žalos akims ir pačioms blakstienoms padaroma, jei prieš miegą nenuvalomas akių tušas, – pabrėžia K. Zinkevič. – Todėl svarbu jas tinkamai prižiūrėti: švelniai prausti akis, nuvalyti makiažą. Jei turite priaugintas blakstienas, jas prižiūrėkite taip, kaip rekomenduoja meistrė.“


Gydytojo komentaras

Gydytoja oftalmologė dr. Eglė Danielienė:

– Ar blakstienų korekcija visada yra saugi?

– Ne visada. Procedūros metu gali būti sudirginti akių vokų kraštai, pačios akys (junginės ar ragenos). Po dirbtinių blakstienų korekcijų gali kilti akių ar vokų infekcijos. Gali prasidėti alergija klijams, kurie yra naudojami blakstienoms priklijuoti, taip pat klijų tirpikliui, kuriuo jos nuimamos.

Ilgalaikės tokių procedūrų pasekmės gali būti dar blogesnės: blakstienos gali iškristi (ypač jei jos yra genetiškai trumpesnės); dirbtinė blakstiena tempia natūralią, todėl gali būti pažeistas jos folikulas. Žinoma, tai yra pavieniai atvejai. Per savo praktiką susidūriau tik su keliomis tokiomis pacientėmis.

– Kodėl nutinka tokios komplikacijos?

– Pirmiausia, tam įtakos turi netinkama aplinka. Nerekomenduočiau procedūrų atlikti namuose, tam yra skirti kosmetologijos kabinetai, dirbantys pagal higienos reikalavimus. Procedūros, atliekamos namų sąlygomis, gali būti nesaugios. Taip pat reikėtų patikrinti, ar kosmetologė turi sertifikatą, įrodantį jos kompetenciją.

Svarbu atkreipti dėmesį į priemones, kurios yra naudojamos procedūrų metu. Jei žmogus alergiškas tam tikrai cheminei medžiagai, svarbu, kad jos nebūtų naudojamo produkto sudėtyje. Dažnai alergija kyla dėl aldehido. Šių procedūrų nerekomenduočiau žmonėms, turintiems lėtinį akių vokų kraštų uždegimą arba alergiją.

Yra medikamentų, skatinančių blakstienų augimą, gydytojai juos skiria esant blakstienų praradimui. Jei po grožio procedūrų akys pūliuoja, jas graužia, skauda, sunku atsimerkti, reikėtų kreiptis į gydytojus, nes tik jie gali nurodyti tikslią negalavimo priežastį.

Naktį reikėtų stengtis neįsikniaubti veidu į pagalvę. Priešingu atveju, jei ne po pirmos, tai tikrai po antros nakties blakstienos liks ant pagalvės.

– Kaip prižiūrėti priaugintas blakstienas?

– Priaugintas blakstienas stenkitės kuo rečiau liesti rankomis. Kuo mažiau išorinio fizinio kontakto, tuo pailgėja jų „gyvenimas“. Jei moteris nešioja kontaktinius lęšius, kosmetologė turi iš anksto informuoti, jog priaugintos blakstienos džiugins kur kas trumpesnį laiką nei įprastai.

Naktį reikėtų stengtis neįsikniaubti veidu į pagalvę. Priešingu atveju, jei ne po pirmos, tai tikrai po antros nakties blakstienos liks ant pagalvės.

Dažymas tušu ir pastarojo nuvalymas – fizinis dirgiklis, todėl jo geriau vengti.

Venkite riebaus kremo ar losjono. Riebalai skatina blakstienų atsiklijavimą.

Prausiantis, valantis makiažą ar kitaip liečiant veidą, stenkitės elgtis kuo švelniau ir atsargiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ogi

Ogi portretas
Dazau tusu blakstienas 46 metai, anksciau dar nebuvo kokybisko tuso, ir ka, --- dar kol kas turiu ka dazyti,,,,

Jooo

Jooo portretas
Prilipintos arba prilipdytos,arba priklijuotos,o ne priaugintos.Viską įvardinkime teisingai.!!! Tikraisiais vardais!!!

Lape Snape

Lape Snape portretas
Pasakysiu paslapti: senais laikais labai mego visos dazyti blakstienas..tai daar tos poniutes vaiksto jau ...be blakstienu...sioms tas pats bus, bet negreit, senstelejus. Bet tada gerai ir be ju.....prisimins mano zodi!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių