Pasivaikščiojimams po užburiantį miestą – jauki ir šilta apranga

Kas gali būti geriau už pasivaikščiojimą su puikia kompanija po jau kalėdiškai pasipuošti spėjusį miestą? Puodelis karštos arbatos rankoje, spalvingomis lemputėmis pasidabinusios gatvės ir šventiška miesto eglė priverčia Kalėdų laukti lyg vaikystėje.

Kad tokiais pasivaikščiojimais galėtumėte mėgautis nedrebėdama iš šalčio ir atrodytumėte žavingiau už tikrą snieguolę, štai keletas mūsų stiliaus patarimų.

Svarbiausioji dalis

Turbūt svarbiausias drabužis, kalbant apie žiemiškus pasivaikščiojimus – viršutinis. Nors, žinoma, itin prabangiai atrodo tikri kailiniai, tačiau kuo toliau, tuo rečiau juos rekomenduojama rinktis kasdienai. Visų pirma, tikro žvėrelių kailio gaminiai erzina vis daugiau gamtos mylėtojų, teigiančių, jog turime per daug galimybių šiltai rengtis ir nežudydami niekuo dėtų audinių ar lapių. Į šią tendenciją pastaruoju metu itin atsižvelgti ėmė ir mados pasaulis, vis dažniau siūlantis rinktis dirbtinę alternatyvą. Be to, į madą atėjus "išprotėjusio" kirpimo ar dažymų dirbtinio kailio viršutiniams drabužiams, tikruosius, klasikinius kailinukus patariama palikti tokioms progoms kaip ėjimas į teatrą ar itin iškilmingą renginį. Pasivaikščioti žiemiškomis miesto gatvėmis kur kas geriau tiks paprastas, klasikinio ar sportinio stiliaus paltas iš blizgios medžiagos ar dirbtinio kailio. Prie ilgaaulių batų šauniai derės tiesaus kirpimo drabužis, o sujuostas diržu pabrėš liauną liemenį.

Megztiniai – tiesiog būtini!

Žiemiška apranga turbūt sunkiai įsivaizduojama be jaukaus megztinio. Vaikštant ne pačiu šilčiausiu oru toks tikrai apsaugos jus nuo žvarbaus vėjo. Itin elegantiškai atrodo plonytis kašmyro ar vilnos megztinis, be to, plono audinio drabužis puikiai pabrėžia figūrą. Tačiau jei grožėdamasi žiemiškais miesto vaizdais planuojate praleisti daugiau laiko, verčiau rinkitės išties šiltą ir storą megztinį. Klubus dengiantis storesnio audinio drabužis jaukiai atrodys suderintas su patogiomis kelnėmis ir žiemiško oro nebijančiais aulinukais, o užsivilktas ant derančios suknelės išgelbės jus nuo peršalimo.

Žavūs aksesuarai

Jaukumo aprangai suteiks ir nuo žvarbios žiemos apsaugos šilti ir minkšti aksesuarai – kepurės, šalikai, pirštinės. Šie – itin svarbūs ilgesnį laiką leidžiant lauke, nes gali pakakti net ir keliolikos minučių minusinės oro temperatūros, kad vėliau ilgas savaites tektų gydyti suskirdusias rankas ar perštinčią gerklę. Kad ne tik apsisaugotumėte nuo šalčio, bet ir savo įvaizdžiui suteiktumėte dar daugiau žavesio, atsižvelkite į vyraujančias mados tendencijas. Šį sezoną bus itin madingi įvairūs kailio (geriausia dirbtinio) papuošimai, juo itin dažnai dekoruojami bus tiek drabužiai, tiek ir aksesuarai. Tad jei norite aprangai suteikti žaismingumo ir jaukumo, rinkitės taip papuoštus aksesuarus. Pavyzdžiui, tikrai žiemiškai atrodysite pasipuošusi kepure su kailiniu bumbulu ar kailiu dekoruotu dideliu megztu šaliku. Beje, nebijokite spalvų. Nors juoda – amžina klasika, šviesesnės spalvos kepurė ar šalikas iškart atkreips dėmesį į veidą, pagyvins visą aprangos derinį.

 


Šiame straipsnyje: žiemamadosaprangašiluma

NAUJAUSI KOMENTARAI

emil

emil portretas
labai grazu,patogu,sumanu,laukiam svenciu ,kurias praleisim slidinejant kalnuose
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių