Odos ir plaukų priežiūra žiemą: 20 vertingų patarimų

  • Teksto dydis:

Mūsų odos ir plaukų grožis priklauso nuo to, kaip jais rūpinsimės. Ypač tai aktualu žiemą. Žiema – tikras išbandymas mūsų kūnui, o darganoti, šalti orai kaipmat nualina ir odą, ir plaukus. Taigi kaip šaltuoju metų laiku tinkamai puoselėti savo grožį? Kokios priemonės – pačios efektyviausios?

10 odos priežiūros patarimų šaltajam sezonui:

– Veido, o ir kūno odai plauti netiks karštas vanduo, sausinantis ją. Dušo srovė turėtų būti ne šiltesnė nei kambario temperatūros, o ir vonioje stenkitės mirkti nei ilgiau kaip 15 min.

– Kruopščiai atsirinkite kosmetiką ir geriau nenaudokite tokios, kurios sudėtyje yra odą sausinančių komponentų, pavyzdžiui, spirito. Venkite plauti veido odą čiaupo vandeniu – naudokite toniką ar valomąjį pienelį.

– Jei oda žiemą itin išsausėjo, vartokite žuvų taukus, linų sėmenų (tik būtinai šaltai spaustą) aliejų ar vitamino E papildus. Išsausėjusiai odai būtinas drėkinimas iš vidaus.

– Vartokite ir odai palankų maistą, kuris padės pagerinti odos būklę. Kasdienėje jūsų mityboje turėtų būti kuo daugiau vaisių, daržovių (ypač žalios spalvos), riešutų bei žuvies (vertingiausios yra jūrų žuvys). Venkite greitojo, saldaus maisto, pusgaminių.

– Atnaujinkite savo kosmetinę. Jei pastebėjote, kad veido odos priežiūros priemonės nebesuteikia pageidaujamo efekto, įsigykite naujų, kurių sudėtyje yra augalinių ekstraktų bei natūralių aliejų, vitamino E, giliai odą drėkinančių ir atjauninančių komponentų.

– Rečiau naudokite odos šveitiklį. Pakaks 1 procedūros kartą per 1–2 sav. Dažnas šveitimas vargina odą, prastina jos būklę. Rinkitės šveitiklį, kurio šveičiamosios dalelės kuo smulkesnės.

– Atsargiai šluostykite ir valykite veido odą – jokiu būdu netrinkite rankšluosčiu bei vatos diskeliu, nes nuo intensyvaus trynimo gali atsirasti raukšlių. Jei jau turite vieną kitą raukšlelę, pasidomėkite jų mažinimo ar panaikinimo alternatyvomis ir ateityje stenkitės odą prižiūrėti taip, kad raukšlelės nebesusiformuotų.

– Atšalus orams vartokite kuo mažiau alkoholio bei kavos, kurie skatina skysčių skyrimąsi iš organizmo ir tuo pačiu dar labiau išsausina odą. Po kiekvieno puodelio kavos ar taurės vyno išgerkite ir stiklinę negazuoto vandens.

– Jei odas patalpose sausas, rūpinkitės odos drėgme pasistačiusios specialų oro drėkintuvą. Nepakanka vien tik naudoti kosmetikos priemones.

– Veido odą apipurkškite ir mineraliniu ar gręžinio vandeniu – tokia procedūra atgaivins, puoselės jūsų odą. Po to, kai oda nudžius, galite naudoti įprastą drėkinamąjį kremą. Beje, einant į lauką, patariama veidą tepti maitinamuoju kremu, o būnant patalpose – drėkinamuoju.

10 galvos odos ir plaukų priežiūros patarimų:

– Žiemą naudokite maitinamąsias priemones, o ne tas, kurios suteikia plaukams drėgmės.

– Į lauką termometro stulpeliui nukritus žemiau nulio neikite be kepurės ar skrybėlaitės.

– Galvą trinkite vakare, o jei trinksite ryte, atsikelkite anksčiau arba plaukus gerai išsidžiovinkite džiovintuvu, kad jie būtų visiškai sausi. Jei eisite į lauką drėgnais plaukais, galite peršalti, o ir pakenkti plaukams, nes staigūs temperatūrų pokyčiai daro žalą jūsų garbanoms.

– Galvai plauti naudokite kuo vėsesnį vandenį, nes karštas vanduo sausina tiek plaukus, tiek ir pačią galvos odą.

– Išsiplovusios galvą, plaukus perliekite šaltu vandeniu – tokia procedūra suteiks plaukams sveiko švytėjimo ir glotnumo.

– Kuo dažniau naudokite specialius nenuplaunamus purškiklius ar balzamus. Kosmetiką rinkitės kuo atidžiau, nes joje gali būti komponentų, sausinančių plaukus. Geriau rinktis ekologiškesnę plaukų kosmetiką.

– Kartą per savaitę plaukus palepinkite natūraliais aliejais: užtepkite jų ant plaukų, apvyniokite maišeliu, palaikykite 2 val. ir išplaukite šampūnu kaip įprasta.

– Jei naudojatės plaukų džiovintuvu ar tiesinimo žnyplėmis, naudokite priemones, saugančias plaukus nuo karščio, o džiovintuvą laikykite kuo didesniu atstumu nuo galvos odos.

–Jei plaukai elektrinasi, rinkitės specialią nuo elektrinimosi saugančią / elektrinimąsi stabdančią plaukų kosmetiką.

– Vartokite maisto, turinčio A–F grupių vitaminų, kalcio, geležies, cinko, magnio bei jodo arba vartokite vitaminų, skirtų specialiai odai, plaukams ir nagams, kompleksą.

– Akivaizdu, kad žiemą reikia pasirūpinti, kad neišsausėtų nei oda, nei plaukai, tad pasikliaudamos šiais patarimais ir vartodamos pakankamai vandens išsaugosite sveiką odą bei gražius plaukus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Odeta

Odeta portretas
Sutinku, maziau chemijos, ivairiu kaukiu, ir as dar visad pasirupinu plaukais is vidaus, atradau gera papilda plauku augimui Evelle.Pabandykit:)

Zivile

Zivile portretas
Isbandziau ivairias kaukes ir losjonus ir priedo dar vartoju bio selenium+zn papildus, efektas labai geras:|)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių