„Mumiy Troll“ gerbėjams – žymaus dizainerio drabužių kolekcija

  • Teksto dydis:

Grupės „Mumiy Troll“ albumas „Morskaya“ buvo išleistas prieš 20 metų ir žymi naujos roko muzikos epochos pradžią. Albumo dainos iki šiol įkvepia režisierius, menininkus bei dizainerius. 20-ojo jubiliejaus proga dizaineris Goša Rubčinskis sukūrė riboto leidimo drabužių kolekciją.

Prieš 20 metų pasirodęs albumas tapo tikru atradimu, pakeitusiu rusiško roko istoriją, o grupės „Mumiy Troll“ dainos skambėjo vos ne iš kiekvieno radijo imtuvo. Jis tapo kelrodžiu ištisai žmonių kartai. Todėl albumo 20 -mečiui buvo ruoštasi iš anksto, rašoma pranešime spaudai.

Šiais metais grupė išleido jubiliejinę vinilinę plokštelę, kai kurios kompozicijos buvo įrašytos naudojant dirbtinį intelektą, o jau klasikiniu tapęs albumo viršelis įkvėpė pasaulyje žinomą dizainerį G. Rubčinskį  sukurti kapsulinę drabužių kolekciją, kuri akimirksniu buvo išparduota Londono, Niujorko ir Singapūro parduotuvėse. Tačiau Lietuvos gerbėjams bus sukurta išskirtinė galimybė įsigyti šioje kolekcijoje pristatytus drabužius (džemperius bei marškinėlius) ir aksesuarus per grupės pasirodymą Vilniuje. Taip pat bus galima įsigyti viniles plokšteles, kepuraites bei  jūreiviškus marškinėlius.

Grupės solistas Ilja Lagutenko su drabužių dizaineriu G. Rubčinskiu yra seni bičiuliai. Jie susipažino 2000 metais, kai grupė iš Vladivostoko persikėlė į Maskvą. Dizaineris pradėjo kurti 2008 m. Dabar jis yra vienas žinomiausių kūrėjų, kurio darbai pristatomi Paryžiaus mados savaitėje. Svetainėje  Business of Fashion  jis įtrauktas į 500 pačių įtakingiausių žmonių mados pasaulyje.

Labai troškau, kad šiuos drabužius galima būtų dėvėti ne tik per mūsų koncertus, bet ir vaikščioti su jais į darbą ar vakarėlį.

„Aš gerai prisimenu 1997 m., kai išėjo „Morskaya“ albumas. Tai buvo galima palyginti su sprogusia bomba. Grupė „Mumiy Troll“ pradėjo dainuoti dar 80-iais, bet iki šio albumo jų niekas nežinojo. O po albumo... visi pradėjo dainuoti jų dainas. Tai buvo britaniško popso laikai ir šis albumas, mano nuomone, turi tokią pat vibraciją. Aš manau, kad „Mumiy Troll“ tapo rusišku „Pulp” ir  „Oasis” atitikmeniu“, – sako dizaineris G. Rubčinskij.

Pasak dizainerio, šia kolekcija jis norėjo parodyti ryšį tarp dabartinių laikų ir praeities. „Grupė tapo svarbia gyvenimo dalimi ankstesnei kartai, o šiandien aš kuriu naujai kartai. Man patinka kalbėti apie šiuolaikinius laikus, tačiau tai nebūtų įmanoma, jei nebūto sukurto jokio ryšio su praeitimi“, – sako dizaineris G. Rubčinskij.

„Kurdamas šią drabužių kolekciją, visų pirma norėjau, kad ji asocijuotųsi su mūsų albumo „Morskaya“ jubiliejumi. Taip pat labai troškau, kad šiuos drabužius galima būtų dėvėti ne tik per mūsų koncertus, bet ir vaikščioti su jais į darbą ar vakarėlį. Norėjau, kad drabužiai atsispindėtų grupės dvasią, tačiau būtų ir šiuolaikiški“, – teigia grupės solistas I. Lagutenko.

Drabužių kolekcijos „Morskaya 20“ fotosesija vyko grupės gimtinėje Vladivostoke. Joje nusifotografavo ne tik grupės draugai, bet ir dvi Iljos Lagutenkos dukterys – 7 -erių Leticija ir 9 -erių Valentina Veronika 

Gruodžio 9 d. grupė surengs vienintelį pasirodymą Vilniuje, koncertų salėje „Compensa“. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių